reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwszy test ciążowy.

reklama
Trzymam kciuki żeby udało się prędzej niż później✊ Wczesne ciąże to jednak wielka niewiadoma i robienie testów, bety czy wizyty u ginekologa w 4-5 tygodniu ciąży to nie zawsze dobre pomysły. Moim zdaniem lepiej postawić na luz i relax i cierpliwie poczekać na naturalne objawy tj brak miesiączki, zmiana samopoczucia no i oczywiście usłyszenie bicia serca w 7-8 tc 🙃
Ja zrobilam jak mi się spoznialo 3 dni , i zrobilam i bladzoch byl. Ale do lekarza poszłam w 6 tyg , i jest na miejscu wszystko ( pierwszą ciążę w jajniku mialam, i bez jajnika jednego jestem) a za 29 mam wizytę moze juz serduszko bedzie :) a wgl starałam się dwa lata :)

Może i jest bezsensu, ale myślę, że nie jestem jedyną osobą, która zrobiła to przed, bo zwyczajnie w świecie nie mogła się doczekać ;) Test zrobiony, mleko rozlane, więc to czy było to z sensem czy bez już chyba nieistotne, zwłaszcza, że nie wzbudza to we mnie stresu na tym etapie starań, bo jest to dopiero drugi cykl, a jedynie ciekawość czy się udało czy jeszcze nie :)
Spokojnie i zajdziesz . Ja się starałam 2 lata , w marcu mialam pozamaciczna w lipcu zabieg hsg a teraz 6tydzien :) . Cierpliwosci i zajdziesz ❤

Moim zdaniem robienie testu tak wczesnie jest bez sensu, po co ten stres 🤷‍♀️ Najlepiej poczekać aż miesiączka spóźni się chociaż te 3 dni i dopiero wtedy zrobić.
Z jednej strony masz racje , ale z drugiej , może to ciekawość ? Może koleżanka jest przeziębiona i chciała coś łyknąć? Albo idzie na imprezę zakrapianą . Myśle że jest wiele argumentów :)
Ja swój pierwszy test zrobiłam 6 dni przed @ gdy ewidentnie czułam że się coś święci .. z drugiej strony czasem idzie popaść w paranoje ..

Kochana tak jak pisałam wyżej , ja swój pierwszy zrobiłam 6 dni przed @ No może 5 ( dokładnie już
Nie pamietam ) to ten pierwszy :) w dzień miesiączki - to drugie zdjęcie. Jeśli chcesz mieć pewność zrób sobie jutro bete bądź cierpliwie poczekaj do miesiączki ;)

Załączniki

• IMG_3415.jpg
    IMG_3415.jpg
    81,1 KB · Wyświetleń: 533
  • IMG_3457.jpg
    IMG_3457.jpg
    87,1 KB · Wyświetleń: 525
Kochana tak jak pisałam wyżej , ja swój pierwszy zrobiłam 6 dni przed @ No może 5 ( dokładnie już
Nie pamietam ) to ten pierwszy :) w dzień miesiączki - to drugie zdjęcie. Jeśli chcesz mieć pewność zrób sobie jutro bete bądź cierpliwie poczekaj do miesiączki ;)
Piekne bladziochy ❤

Z jednej strony masz racje , ale z drugiej , może to ciekawość ? Może koleżanka jest przeziębiona i chciała coś łyknąć? Albo idzie na imprezę zakrapianą . Myśle że jest wiele argumentów :)
Ja swój pierwszy test zrobiłam 6 dni przed @ gdy ewidentnie czułam że się coś święci .. z drugiej strony czasem idzie popaść w paranoje ..
No spoko rozumiem, ze każda z nas jest inna. Ja tylko napisałam jaki mam punkt widzenia. Wyobraź sobie potem ile jest stresu/ niepokoju podczas ciąży, porodu i macierzyństwa wiec poczekać 3 dni na termin miesiączki nie powinien być wyzwaniem :) może trochę ostro to brzmi ale tak po prostu sądzę, nie krytykując nikogo ;)

Spokojnie i zajdziesz . Ja się starałam 2 lata , w marcu mialam pozamaciczna w lipcu zabieg hsg a teraz 6tydzien :) . Cierpliwosci i zajdziesz ❤
przede wszystkim kierowała mną ludzka ciekawość :) Na razie do tematu podchodzimy spokojnie tak jak pisałam wcześniej, to jest dopiero drugi cykl starań, więc się nie stresujemy, nie ma nerwów :)

reklama
zrobiłam dzisiaj jeszcze dwa testy, jeden innej firmy, żeby mieć porównanie, pojawiły się blade kreski, więc jutro idę na betę żeby rozwiać wątpliwości :)

Do góry