KatJak
Fanka BB :)
Moim zdaniem nie ma sensu iść tak wcześnie. Na USG nic nie będzie widać a sam pęcherzyk jest widoczny gdy beta osiągnie ok 1000 i to też nie zawsze ,zależy od sprzętu.Hej mam do was pytanie , czy jest sens pójścia do ginekologa w celu potwierdzenia ciąży jakoś dwa dni po spóźnionej miesiączce ? Mam taka sytuacje , ze testy ciążowe wychodzą pozytywne , na te chwile zostało mi 4 dni do terminu @ . Pytam bo nie pamietam jak to wyglądało w pierwszej ciąży , wiem tylko ze oznaczałam bhcg ale nie pamietam kiedy była pierwsza wizyta . Mam na myśli to czy będzie widać juz chociażby pęcherzyk w macicy po dwóch dniach spóźnienia miesiączki ? Zaszłam 3 lata temu w ciaze pozamaciczna wiec nie ukrywam ze chciałabym wiedzieć wcześniej , aby być spokojniejsza czy ciąża jest ulokowana w odpowiednim miejscu . Pozdrawiam
Proponuję żebyś zrobiła betę i powtórzyła za 48 h czy przyrasta prawidłowo. To już da jakiś obraz sytuacji.
Rozumiem co czujesz bo mi też przytrafiła się ciąża pozamaciczna. W obecnej ciąży poszłam do gin ok 5 tygodnia i byl tylko pęcherzyk żółtkowy. Potem poszłam ok 6 tygodnia i byl już zarodek z serduszkiem