reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwszy test ciążowy.

Hej 🙂 mam do was pytanie , czy jest sens pójścia do ginekologa w celu potwierdzenia ciąży jakoś dwa dni po spóźnionej miesiączce ? Mam taka sytuacje , ze testy ciążowe wychodzą pozytywne , na te chwile zostało mi 4 dni do terminu @ . Pytam bo nie pamietam jak to wyglądało w pierwszej ciąży , wiem tylko ze oznaczałam bhcg ale nie pamietam kiedy była pierwsza wizyta . Mam na myśli to czy będzie widać juz chociażby pęcherzyk w macicy po dwóch dniach spóźnienia miesiączki ? Zaszłam 3 lata temu w ciaze pozamaciczna wiec nie ukrywam ze chciałabym wiedzieć wcześniej , aby być spokojniejsza czy ciąża jest ulokowana w odpowiednim miejscu . Pozdrawiam
Moim zdaniem nie ma sensu iść tak wcześnie. Na USG nic nie będzie widać a sam pęcherzyk jest widoczny gdy beta osiągnie ok 1000 i to też nie zawsze ,zależy od sprzętu.
Proponuję żebyś zrobiła betę i powtórzyła za 48 h czy przyrasta prawidłowo. To już da jakiś obraz sytuacji.
Rozumiem co czujesz bo mi też przytrafiła się ciąża pozamaciczna. W obecnej ciąży poszłam do gin ok 5 tygodnia i byl tylko pęcherzyk żółtkowy. Potem poszłam ok 6 tygodnia i byl już zarodek z serduszkiem :)

reklama
Hej 🙂 mam do was pytanie , czy jest sens pójścia do ginekologa w celu potwierdzenia ciąży jakoś dwa dni po spóźnionej miesiączce ? Mam taka sytuacje , ze testy ciążowe wychodzą pozytywne , na te chwile zostało mi 4 dni do terminu @ . Pytam bo nie pamietam jak to wyglądało w pierwszej ciąży , wiem tylko ze oznaczałam bhcg ale nie pamietam kiedy była pierwsza wizyta . Mam na myśli to czy będzie widać juz chociażby pęcherzyk w macicy po dwóch dniach spóźnienia miesiączki ? Zaszłam 3 lata temu w ciaze pozamaciczna wiec nie ukrywam ze chciałabym wiedzieć wcześniej , aby być spokojniejsza czy ciąża jest ulokowana w odpowiednim miejscu . Pozdrawiam
Ja zrobiłam betę trzy razy i oznaczyłam progesteron , byłam u ginekologa w 5tc aby potwierdzić że ciąża jest tam gdzie trzeba i dostałam progesteron na potrzymanie bo progesteron w wynikach miałam kiepski , pęcherzyk był potwierdzony w macicy o wtedy już byłam w 7 tc i było echo serduszka. I od wtedy już co 4-5 tygodni mam wizytę

@plurebell rozumiem co czujesz , zależy jaką masz prace , ja byłam dość szybko bo potrzebowałam zaświadczenie do pracy :) ale zapamiętaj że ciąża to niezła sztuka cierpliwości i czasami mimo że robimy naprawdę wszystko co w Naszej mocy ( suple , dbanie o siebie , zdrowe odżywianie ) może coś iść nie tak .. niestety :( ale życzę Ci aby tak nie było ! Dla mnie był najgorszy pierwszy trymestr jeszcze po biochemie w styczniu to już wogole .. wyszłam z drugiej wizyty i po tygodniu chodziłam po ścianach z niepewności … chociaż jedyną pewność dawały mi mdłości , bóle piersi i ogólne złe samopoczucie .. ale brak objawów to tez nic złego - tak miałam przy pierwszej córce :)

@plurebell rozumiem co czujesz , zależy jaką masz prace , ja byłam dość szybko bo potrzebowałam zaświadczenie do pracy :) ale zapamiętaj że ciąża to niezła sztuka cierpliwości i czasami mimo że robimy naprawdę wszystko co w Naszej mocy ( suple , dbanie o siebie , zdrowe odżywianie ) może coś iść nie tak .. niestety :( ale życzę Ci aby tak nie było ! Dla mnie był najgorszy pierwszy trymestr jeszcze po biochemie w styczniu to już wogole .. wyszłam z drugiej wizyty i po tygodniu chodziłam po ścianach z niepewności … chociaż jedyną pewność dawały mi mdłości , bóle piersi i ogólne złe samopoczucie .. ale brak objawów to tez nic złego - tak miałam przy pierwszej córce :)
ja głównie wieczorami kiepsko się czuję, lekko podwyższona temperatura i dzisiaj zaczęły boleć piersi 😊

Dzisiaj wypada mi termin spodziewanej miesiączki, dokładnie 4+0 według aplikacji, byłam zrobić betę żeby sprawdzić przyrost, w piątek była 60, dzisiaj jest 413 :)

:)

Załączniki

• IMG_7370.jpg
    IMG_7370.jpg
    118,6 KB · Wyświetleń: 224
ja głównie wieczorami kiepsko się czuję, lekko podwyższona temperatura i dzisiaj zaczęły boleć piersi 😊

Dzisiaj wypada mi termin spodziewanej miesiączki, dokładnie 4+0 według aplikacji, byłam zrobić betę żeby sprawdzić przyrost, w piątek była 60, dzisiaj jest 413 :)
wyglada obiecująco :)

reklama
Powiem Wam ze się załamałam .. cmi mnie od kilku dni podbrzusze a jestem przed terminiem miesiączki , od wczoraj delikatne plamienia mam co jakiś czas , w śluzie taka kawa z mlekiem i w głowie mam tylko jedno , ze będzie to samo co w zeszłym miesięcu . Biochemiczna ☹️ Oznaczyłam betę , wieczorem będą wyniki , Masakra !!

Do góry