reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze wizyty i USG maluszków

chomiczka007

Moderatorka
Pochwalcie się pierwszymi USG! Który TC i czy już serduszko bije [emoji7]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to zdjęcie mojej fasolki jest pierwsze :) Tydzień z OM 7+0 :) Zarodek jest i serduszko bije :) Teraz kolej na zdjęcia Waszych maluszków dziewczyny pewnie już niedługo ;)

Załączniki

• sierpniowe-malenstwa-2018_63530.jpg
    sierpniowe-malenstwa-2018_63530.jpg
    145,8 KB · Wyświetleń: 9 665
Ostatnia edycja:
Cudny widok [emoji173]️ ja idę dzisiaj na wizytę... zbędnej strony nie mogę się doczekać a z drugiej panicznie się boję...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cudny widok [emoji173]️ ja idę dzisiaj na wizytę... zbędnej strony nie mogę się doczekać a z drugiej panicznie się boję...

Ja mam dopiero na 2 stycznia i też się bardzo boję, jakby się dało to bym mojego chlopa zamiast siebie wysłała

Ja też sie strasznie bałam wczorajszej wizyty,ale jak widać niepotrzebnie ☺ Trzymam kciuki za Twoja dzisiejsza wizyte ☺ A w którym tyg Jesteś?

Cześć,
nigdy nie udzielałam się na żadnym forum, także to mój "pierwszy raz", tak jak z ciążą.
Od niecałego miesiąca wiem, że jestem w ciąży, a już się swoje nastresowałam:
- długo blade kreski na testach,
- beta po najmniejszych wartosciach, granicznych dla tygodni (choć na początku przyrastała ładnie, po 110% co 48h)
- zapalenie zatok (co prawda lekkie, ale po tygodniu domowego leczenia mi nie przeszło, wiec 2 tydzien wzięłam DUOMOX)
- na USG wg OM 6tc+6dni- nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk żółtkowy w jaju płodowym. Dwóch lekarzy sugerowało puste jajo/obumarły płód. Beta wynosiła ponad 10 tysiecy i zaczęła rosnąć powoli (ok. 30% co 48h). Przeplakalam 2 dni i zgodnie z zaleceniem lekarza pojechałam do szpitala (ktore mogło sie skonczyć łyżeczkowaniem).
W szpitalu mnie zbadali i zarodek się pojawił 0.37 cm, jeszcze bez serduszka... Wg OM to 7tc + 3 dni, wg USG 6tyg+0 dni. Wielka radość i strach przed kolejnym rozczarowaniem. W piątek 22.12. będę mieć kolejne usg i dowiem się, czy dzidzia rośnie i czy bije jej serduszko. Trzymajcie kciuki.

Cześć,
nigdy nie udzielałam się na żadnym forum, także to mój "pierwszy raz", tak jak z ciążą.
Od niecałego miesiąca wiem, że jestem w ciąży, a już się swoje nastresowałam:
- długo blade kreski na testach,
- beta po najmniejszych wartosciach, granicznych dla tygodni (choć na początku przyrastała ładnie, po 110% co 48h)
- zapalenie zatok (co prawda lekkie, ale po tygodniu domowego leczenia mi nie przeszło, wiec 2 tydzien wzięłam DUOMOX)
- na USG wg OM 6tc+6dni- nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk żółtkowy w jaju płodowym. Dwóch lekarzy sugerowało puste jajo/obumarły płód. Beta wynosiła ponad 10 tysiecy i zaczęła rosnąć powoli (ok. 30% co 48h). Przeplakalam 2 dni i zgodnie z zaleceniem lekarza pojechałam do szpitala (ktore mogło sie skonczyć łyżeczkowaniem).
W szpitalu mnie zbadali i zarodek się pojawił 0.37 cm, jeszcze bez serduszka... Wg OM to 7tc + 3 dni, wg USG 6tyg+0 dni. Wielka radość i strach przed kolejnym rozczarowaniem. W piątek 22.12. będę mieć kolejne usg i dowiem się, czy dzidzia rośnie i czy bije jej serduszko. Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki ja jutro mam wizytę i też strasznie zaczynam się stresować czy serduszko będzie pukać.. U mnie z usg wychodzi tydzień młodsza ciaza.. Tp według lekarki 04.08.

Napisane na SM-J510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Trzymam kciuki ja jutro mam wizytę i też strasznie zaczynam się stresować czy serduszko będzie pukać.. U mnie z usg wychodzi tydzień młodsza ciaza.. Tp według lekarki 04.08.

Napisane na SM-J510F w aplikacji Forum BabyBoom

Powodzenia jutro :)
U mnie tez młodsza ciąża niż wynika to z OM, o 1,5 tygodnia. Wg kalednarza i OM termin porodu miałabym na 1 sierpnia, ale chyba bedzie sporo pozniej, skoro owulacja mi się przesunęła. Daj jutro znać jak poszło :)

Do góry