reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze urodzinki:)

No wlasnie tak sobie mysle bo ja np bym nie robila tych kulek w okolo na dole, ani nie lepilabym żadnych ozodób z tej masy to pewnie mniej... Musze ja sobie najpierw potestowac troszke ;) Bo juz z mysla o torciku Mackowym sie rozgladam jakie pokrycie moze miec wiekszy sens ;-)

reklama
Nimfii myślę, że zużyłam jakieś 200-250 gr, a robiłam kuleczki i ozdoby...reszta leży w lodówce owinięta folią, choć nie wiem czy się jeszcze do czegoś nada..

Witajcie kochane..

No my juz po Olinkowych urodzinkach.
Wszystko sie pieknie udalo ,choc przed samyma impreza mialysmy z siostra i mama konkretnego stresa. Poza tortem wszystko przygotowywalysmy same ,a to ze moja siostra to perfekcjonistka to nie bylo lekko. Impreza byla na 17 a ja o 16 dopiero wieszalam dekoracje. Pierwsi goscie przyszli ( sic!) o 16.40 a ja bylam jeszcze w dresie. Na szczescie byla to moja dobra kolezanka i po prostu przy niej sie malowalam i przebieralam. Nawet wlosow nie zdazylam wyprostowac.
Wszyscy sie pojawili ,byly jeszcze 3 bobiki w Olinkowym wieku. Sam solenizant spisal sie doskonale ,tylko na poczatku wlaczylo mu sie " chce byc tylko z mama" ,ale po chwili mu przeszlo.
Dostal super prezenty ktorymi troche pochwale sie na naszym chwalipietowym watku.
Z alko mielismy tylko szampana ,ale potem obczailam ,ze moj drogi malzonek obalil pol whisky z mezem kolezanki( za zdrowie synka -wiadomo).
Tort mi sie podobal choc szczeze mowiac z ta cene powinenie byc smaczniejszy i wiecej odpicowany.
Cale party staralysmy sie utrzymac w kolorach rybki mini mini ( bo to ukochana bohaterka Olinka. Bo tylko na niej umie sie skupic ,inne bajki sa za dlugie, a rybke poznaje ,muzyczke poznaje i natychmiast rogal na buzi)
Muze mielismy sama dzieciece przeboje obecne , wszystkie olimpiady w jarzynowie ,spacery to przygody zdrowe ,ogorki i inne zuzie. Sama robilam skladanke.
Najedlismy sie ,otwieralismy prezenty ,potem byl tort i o 20 wszyscy sie zwineli ,a my poadalismy ze zmeczenia.

Generalnie Olinkowe urodziny uwazam za udane

DSCN0704.jpg DSCN0705.jpg DSCN0706.jpg DSCN0707.jpg DSCN0708.jpg DSCN0709.jpgDSCN0712.jpg DSCN0713.jpg DSCN0714.jpg DSCN0715.jpg

winki kurcze wystrój piekny - widac ze wszystko perfekt dopracowane :-D Mieliscie jednak balony z helem - fajnie ;-) Zeby tak u nas gdzies je napelniali to fajnie by bylo :sorry2:
W kazdym razie przyjecie swietne i widze ze cala masa prezentow byla! No a z tortami to niestety tak jest czesto ze te piekne nie sa tak smaczne :-( kiedys torty bywaly smaczniejsze niz teraz. a szczerze mowiac to w Krakowie tylko z jednej cukierni jaka znam sa takie tortu na zamowienie co naprawde przepyszne! Tak to pozostale to sama margaryna i cukier...
U nas takze rzadzi rybka Mini Mini :-) Kuba w ogole rybki uwielbia :-) chyba przez tro ze maja takie wielkie oczy :-D Jak ogladalismy Gdzie jest Nemo to sie smial z tych rybek.. ale co on rozumie z tego to ja nie wiem :sorry2:

winki - przepięknie było. Wystrój super, Olinek sliczny, Wy piękni! Jedzonko wyglądało b. smakowicie:) Dzieciaki miały radości. Ciasteczka jedyneczki super! :)
Tort bardzo ładny. U nas na Chrzest był niedobry, za to ten na roczek przepyszny - ale wzięłam zamiast tradycyjnego tortu ciasto cherry jako tort

Winki wszystko super przygotowane, widac ze impreza udana i dopracowana w kazdym szczegole. Super wygladacie.
Mamy ta sama walizke na zabawki - jak ja zobaczylam w Ikei to nawet sie nie zastanawialam tylko bralam, bardzo mi sie podoba.

reklama
WINKI pieknie pieknie!!! prawdziwy kinder bal jak z filmów serio, rzeczywiście wszystko dopiete na ostatni guzik...... Dzieci miały osobny stół na słodkosci? fajny pomysł. naśmiałam sie z tej whisky , ja tez oznajmiłam męzowi, ze alko nie bedzie, tylko martini, a on powiedział, ze to niesprawieldiwe bo martini to moj ulubiony alkohol, a on zostal pominiety... fajnie, ze Siostra pomogła. No a Jubilat w tej koronie wyglada jak Książe. Piekne przyjecie. Brawisimo!!!!!!
ps. biała szafka z ikei?

Do góry