reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

Nie no ja się nie biore za to :) TYlko powiedz na taki tort co Ci pokzałam to ile tej masy trzeba?
zalezy ile wazy mysle ze 500g starczy spokojnie
O jaką Ci piankę chodzi?
o taka Nestle_Jojo_Choco_Marshmallow_150.jpgwiem ze jest przepis na lukier z tej masy i wiem ze jest niebeisko biala wiec barwnik nie potrzebny
Napisz mi jakie ciasto najlepsze znaczy biszkopt to wiem heh ale w środku ,żeby smakowo było dobre ? Masa nie moze się stykać z bitą śmietną tak? Jak położe na tort masę to mam wstawić do lodówki od razu a te wzorki zrobić i odstawić na 2 h żeby były takie twardsze? tak ?
a moze krem z paczki smietankowy no i pozniej przekladac biszkopt-dzem jagodowy-krem-biszkopt-dzem-krem-biszkopt ... nie bedzie za słodki bo bedzie dzemik a dzemik pasowac bedzie do niebieskiej dekoracji :)
Napiszcie mi co i jak muszę sasiadce wytłumaczyć.

A środek to jaki ? Budyń? Chciałam z jagodami coś ale nie wiem czy znajdę teraz jagody... ;/

A i czym polewać ten biszkopt? \
ja bede polewala woda z cytryna :)
Wiecie co.... myslałam,że to trudniejsze ale tu w sumie piec nie trzeba nic heh więc moze dziś lub jutro spróbuje zrobi haha ciekawe co z tego wyjdze , kupie tylko gotowe spody .A ta masa się ni rozpusci jak położe ją na tym budyniu? ;/
Gdzie kupić te barwniki?
U nas ciezko w sklepie dostac Siostrraa rok temu przeszukała cały prawie Olsztyn nigdzie nie bylo nawet w Bomi czy innych delikatesach ... wiec tylko internet zostaje koszt ok 4 zł gorzej z przesyłka :D ale moze z miasta od siebie znajdziesz :D wiec odbiór osobisty

dziewczyny czy to prawda ze mozna dawac barwniki od jajek?????? Ktos mi powiedzial ze to spozywcze i spoko do ciast, ale sama nie wiem? Dobrze, że ja ciast nie robie bo jak czytam wasze zmagania to was podziwiam. Jestescie dzielne mamuski.
pierwszo słysze zerknij tak ja Banana mowi

Banana fajny torcik :)

reklama
Hej,

Coprawda Malwiny urodziny dopiero w piątek 12.11 , ale roczek dla rodziny robilismy wczoraj,ponieważ za tydzień mam zajęcia na studiach podyplomowych :-)

Roczek dla znajomych z dużą chmarą dzieciaków robimy 20.11.
Będzie chyba 10 dzieci w wieku od 6 mies do 1,5 roku :-)

Zdjęcia z urodzin wklejam do albumu zamkniętego :-)

Banana jestem pod wrazeniem :)
Etna ,dziunka Wy sie módlcie zeby mi te ciasta powychodziło bo niestety Wy i Wasze dzieci będziecie musiały to jeśc :)

Dziewczyny od czego zaczyna sie urodziny?? Od tortu czy przekasek?? Urodzinki robimy w niedziele o 16.00 Ojejejejeuuuu tylko tydzien mi został a ja w polu .

pochwale sie, bo to tort dziececy :) wczorajszy dla znajomych siostry

jak zrobilam zdjecie to sie zorientowalam,ze zapomnialam dodac sznurek do balonika.poprawilam,ale nie chcialo mi sie robic zdjecia od nowa.

Śliczny :tak:

Banana jestem pod wrazeniem :)
Etna ,dziunka Wy sie módlcie zeby mi te ciasta powychodziło bo niestety Wy i Wasze dzieci będziecie musiały to jeśc :)

Haha:-D Ja od ciast to mam ludzi;-):-D a na poważnie uda się , zobaczysz!:tak:

Dziewczyny od czego zaczyna sie urodziny?? Od tortu czy przekasek?? Urodzinki robimy w niedziele o 16.00 Ojejejejeuuuu tylko tydzien mi został a ja w polu .

Najpierw kawa, ciasto, potem kolacja.

Dziś zrobiłam zaproszenia:tak: później wkleję fotkę. dwa już rozdane, zostało osiem. Łącznie będzie 27 gości ( w tym 5 dzieci do 5 lat). Dzieciaczków miało być więcej, ale razem z rodzicami by nam wtedy wyszło tyle gości że trzeba by sale wynająć bo mieszkanie małe:szok: a robić dwie imprezy osobne niestety nie, bo za mało kasy:dry:
W związku z tym że zaproszenia ze świnką pepą to i tort z nią będzie:tak: w ten weekend zrobię próbny.:cool2: będzie też jakieś 5-6 ciast.

Menu na imprezę mamy takie:

*karkówka w czymś tam (nie wiem, mama mi robi)
* trzy sałatki: gyros, zwykła warzywna z majonezem i trzecia jeszcze nie wiem:confused:, podpowiedzcie
* udka z kurczaka
* szogun Ilony
* bigos
* rosół
* jajka z majonezem
* wędliny, sery
* pomidory , ogórki w plasterkach
* chleb

Na razie tyle. No i oczywiście COŚ dla dzieci. Jeszcze nie wiem:confused:

jejuśku - Dziunka!!!! Podziwiam, toż to wesele prawie:blink::-)

my robimy minimalistyczne urodziny u moich rodziców, bo chcemy zaprosić też naszych dziadków (Alicji pradziadków) sztuk 5, a nie chcemy ich ciągnąć do Warszawy. Będą moi rodzice i teściowie, dziadkowie, siostra i szwagierka z chłopakami. I tyle :)

Ja planuję tylko kawę i ciasto, ok 15-16. Wszyscy będa po obiedzie, imprezka będzie trwała 2-3 godziny max :-)
Mój tato upiecze tort, ja wymyślam tylko przybranie, zaproszenia i jakieś dekoracje.

Z wykałaczkami? Nie bardzo :/

Agrafka zależy od rodziny jaka duża ;) Ja mam trzech braci, dwaj z nich mają stałe dziewczyny, to już o dwie osoby więcej. Za to mój A ma 5-cioro rodzeństwa, a i tak będzie z nich tylko jedna siostra (chrzestna Joasi) z czwórką dzieci, jeden brat z żoną - choć prawdopodobnie ich nie będzie i jedna bratowa. Reszta za granicą, a z jedną bratową nie rozmawiamy, więc ich nie będzie. Mam nadzieję że się nie pogubiłyście :D

Ogólnie sama NAJBLIŻSZA RODZINA to 18 osób. A gdyby miało być całe rodzeństwo A z rodzinami, gości byłoby o 11 osób więcej ;) więc to na prawdę "skromna" impreza.

reklama
Do góry