reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

reklama
dziunka,i mpreza jak wesele!

u mnie beda dwie, mialy byc trzy, ale musialabym ja w szpitalu zrobic.

na razie planuje zrobic sushi i galarete z kurczaka. moze jeszcze wytrawne muffiny, np ser i szynka, albo grzybowe, jeszcze niewiem. potrzebuje potraw,ktore moge przygotowac dzien wczesniej,bo z mala to ciezko cos zrobic czasami.albo sprzedam ja siostrze na spacer na kilka godzin :)

no i u mnie juz po
byla tak jak u dziunki;) sama najbliższa rodzina - 22 osoby. Ciasno bylo, ze szo zwlaszcza jak chlopcy odpakowali prezenty.
A do jedzenia na syzbko dziś w nocy a właściwie jjuż nad ranem zrobilam:
- pałki kurczaka slodko-kwaśne
- sałatka ananasowa z kurczakiem
- sałatka selerowo-porowa
- wędlinka
- jajka w majonezie z groszkiem i kukurydzą
- pomidorki, ogórki
- 2 torty
jedznei zostało masę. Zaczełam od tortu. Może dlatego

A teraz UWAGA bo pękam z dumy hehe choć rodzina jakoś zachwytu nie wraziła
nieziemnskim wręcz wysilkiem, po kilku probach, we łzach i pocie udało mi się to:

Załączniki

• IMGP2149.jpg
    IMGP2149.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 64
  • IMGP2145.jpg
    IMGP2145.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 63
hmmm dzieci - Michasiowii było wszystko jedno, kuba jka zobaczyl powiiedział tylko "o dinozaur" i poleciial się bawić. a goście też jakoś bez specjalnego entuzjazmu, az mój mąz się zdziwił. Teściowa tylko mówiła, ze będzie u mnie zamawiać torty, bo sama upiec nie potrafi i tyle

edit: moje barwniki sa do d... dino miałbyc pomarańczowy i jakoś nie byl. Ale środek twarzy małpy był brązowym barwnikiem potraktowany i i jestem zadowolona z efektu

(...)Łącznie będzie 27 gości ( w tym 5 dzieci do 5 lat)(...)Menu na imprezę mamy takie:

*karkówka w czymś tam (nie wiem, mama mi robi)
* trzy sałatki: gyros, zwykła warzywna z majonezem i trzecia jeszcze nie wiem:confused:, podpowiedzcie
* udka z kurczaka
* szogun Ilony
* bigos
* rosół
* jajka z majonezem
* wędliny, sery
* pomidory , ogórki w plasterkach
* chleb

Na razie tyle. No i oczywiście COŚ dla dzieci. Jeszcze nie wiem:confused:

Oj, to ty robisz przyjecie weselne haha, nigdy nie bylam na tak duzym roczku:)
Ja robilam dwie salatki:
-z gyrosem (ale nie gyros tylko taka wymieszana, bo sie latwiej naklada): piersi w gyrosie, ryz, kukurydza, rzodkiewka, szczypiorek, papryka konserwowa (lub swierza), opcjonalnie jajka ale ja nie dawalam, majonez, pieprz, sol
-z selerem konserwowym: seler ze sloika, por, ananas, szynka, kukurydza, majonez, sol, pieprz

Jesli robisz warzywna i z gyrosem to trzecia mozesz tez zrobic z tunczykiem i makaronem albo taka standardowa warstwowa z tunczykiem i jajkami.

(...) A teraz UWAGA bo pękam z dumy hehe choć rodzina jakoś zachwytu nie wraziła (...)

Super torty zwlaszcza, ze robilas sama:) Powinni pochwalic!
Ty tez widze robilas duuuze przyjecie, pewnie chlopcy zadowoleni z tylu zabawek:) Teraz mozesz chowac i wyciagac cos co i rusz, beda sie cieszyc do nastepnych urodzin haha:)

hmmm dzieci - Michasiowii było wszystko jedno, kuba jka zobaczyl powiiedział tylko "o dinozaur" i poleciial się bawić. a goście też jakoś bez specjalnego entuzjazmu, az mój mąz się zdziwił. Teściowa tylko mówiła, ze będzie u mnie zamawiać torty, bo sama upiec nie potrafi i tyle

edit: moje barwniki sa do d... dino miałbyc pomarańczowy i jakoś nie byl. Ale środek twarzy małpy był brązowym barwnikiem potraktowany i i jestem zadowolona z efektu

hehe super :) widac pozytywne reakcje :D:D

kilolek, super ci wyszlo!!!!! specjalnie robilas zaslone dymna,ze niby piec nie potrafisz,a tu takie cuda!

a goscie buraki, ze nie pochwalili (sorki,ze obrazam twoja rodzine ;) )

reklama
Kilolek torty przepiekne ;-)

Jeju ja po mału wpadam w panike przed roczkiem. Nie boje sie przygotowan tylko wlasnie tłumu , pamietam jak to było na chrzcinach. MASAKRA. Niby dom duży ale pokoje dość małe jak na 20 osób-to najbliższa rodzina . U mnie bedzie tak:
tort, orzechowiec, metrowiec, shrek, ciasteczka z dziurka, galaretka ze snieżka i jakies ciastka w sklepie dokupie jeszcze.
A na kolacje zrobie:
sałatke gyros,
zwykła sałatke,
udka z kurczaka pieczone,
klopsiki z grzybami,
szogun,
rybe po kaszubsku lub grecku,
moze bigos i parówki,
fasolke po bretońsku.
Myśle ze wystarczy, no i moze jeszcze koreczki. Postawie tez wedline, ser, pomidorki, ogórki do chlebka.

Najgorzej ze musze pożyczyć stół, krzesła, wszystko w sobote przywieść od babci z 4 pietra , niestety nie mamy samochodu kombi-bede pół soboty jezdzic .

Do góry