reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

reklama
Wyjatkowa bardzo Prosty torcik sie wydaje :) mozesz sama zobaczyc z glukozy czy ci masa wyjdzie :d a wiem ze z tych pianek tez sie robi i sa bialo niebeiskie wiec niebieskawa by byla i barwnik nie potrzebny

Nie no ja się nie biore za to :) TYlko powiedz na taki tort co Ci pokzałam to ile tej masy trzeba?

O jaką Ci piankę chodzi?

Napisz mi jakie ciasto najlepsze znaczy biszkopt to wiem heh ale w środku ,żeby smakowo było dobre ? Masa nie moze się stykać z bitą śmietną tak? Jak położe na tort masę to mam wstawić do lodówki od razu a te wzorki zrobić i odstawić na 2 h żeby były takie twardsze? tak ?

Napiszcie mi co i jak muszę sasiadce wytłumaczyć.

A środek to jaki ? Budyń? Chciałam z jagodami coś ale nie wiem czy znajdę teraz jagody... ;/

A i czym polewać ten biszkopt? Wiecie co.... myslałam,że to trudniejsze ale tu w sumie piec nie trzeba nic heh więc moze dziś lub jutro spróbuje zrobi haha ciekawe co z tego wyjdze , kupie tylko gotowe spody .A ta masa się ni rozpusci jak położe ją na tym budyniu? ;/
Gdzie kupić te barwniki?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Barwniki sa na allegro. U mnie w miescie nie moglam znaleźć. Ja kupilam też gotowy krem do tortów, a jagody mozesz kupic mrozone lub dżem jagodowy.

Z biszkopta próbnego wyszedł mi zakalec.. nie pytajcie jak to zrobiłąm... :) niedaleko jest cukiernia gdzie mozna kupic biszkopt :)

pochwale sie, bo to tort dziececy :) wczorajszy dla znajomych siostry

jak zrobilam zdjecie to sie zorientowalam,ze zapomnialam dodac sznurek do balonika.poprawilam,ale nie chcialo mi sie robic zdjecia od nowa.

Załączniki

• 100_2196.jpg
    100_2196.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 53
Barwniki sa na allegro. U mnie w miescie nie moglam znaleźć. Ja kupilam też gotowy krem do tortów, a jagody mozesz kupic mrozone lub dżem jagodowy.

dziewczyny czy to prawda ze mozna dawac barwniki od jajek?????? Ktos mi powiedzial ze to spozywcze i spoko do ciast, ale sama nie wiem? Dobrze, że ja ciast nie robie bo jak czytam wasze zmagania to was podziwiam. Jestescie dzielne mamuski.

reklama
przeczytaj na opakowaniu czy sa klasyfikowane jako jadalne. jesli tak, to mozesz sprobowac.

dziewczyny,a w tesco nie ma barwnikow na dziale z ozdobami do tortow itp? u nas sa w kazdym, a bedac ostatnio w polsce zdziwilam sie, ile rzeczy do niedawna niedostepnych w polsce mozna bylo tam kupic.

Do góry