reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

reklama
Ewe Marysia mówi bardzo niewyraźnie ale ja myślę że ona ma po porstu cięzką mowę i tyle. I też zdania skałada takie bardzo proste. A mówie do nije non stop bo ja w ogóle mówie nos stop. A jak do niej nie mówię to gadam przez telefon, skypa komórke albo chodzi telewizor. Takze wręcz non stop słyszy gadanie. Przestalam się już martwić - zna bardzo dużo słów, dużo powtórzy ale ich nie używa. Takze chyba jeszcze mniej umie niż Amelka. Gada sylabami.
A jak się pytam jak masz na imię to mówi JA
NP. moja siostra jest MA (MADZIA) a DZIADZIA umie powiedzieć a MA-DZIA nie chce.
Przyjdzie czas na marysię - przyjdzie na Amelkę. :-)

Przyjdzie czas na każde dziecko. Ania też się już rozgadała. Dużo potrafi powtórzyć (oczywiście po swojemu ;-)) a wczoraj chciała się pochwalić swojej siostrze, że zrobiła siku i powiedziała "JA SISI" i pokazała na nocnik :tak::-) To było urocze :tak:

Judyta mowi chyba dosc duzo...i odmienia tez chodz , chodzcie , chodzmy itd. ale np mowi slicznie tatus i mamus lub mamusia ale czasem jej sie myli i mowi tatusia.umie ladnie powiedziec ze nazywa sie Judi i Dzudi.po angielsku bardzo duzo tez potrafi pow.malo za to mowi po swojemu... tylko nok czyli wyrazy , iku - czyli cab .skladanie zdan tez calkiem dobrze jej wychodzi.
ja ciesze sie najbardziej z tego mamusia i tatus , i ze zawsze mowi dziekuje czy tam czirs(niewiem jak to napisac),feks .tak samo prosze i plis oraz przepraszam , sorry.

Moja siostra jest dobrym logopedą ale własnie jest na urlopie macierzyńskim bo urodziła synka na prima Aprilis juz drugiego, a czwartego wnuka moim rodzicom. Ciekawe czy w naszej rodzinie pojawi sie w koncu kiedys jakas dziewczynka? Mam nadziej ze to nastapi akurat u nas:-)

Alek mnie ciagle zadziwia i zaskakuje. Dzis np. Bawilismy sie jak zwykle w czyje to jest przy wieszaniu prania. ON zawsze mówi praktycznie bezbłednie "to mamusi, to tatusia, to Alusia" a jedną bluzke mu pokazuje którą niedawno zabrałam mojej mamie i pytam go czyje to a on mi na to "babusi":szok::rofl2: Wogóle to wszystko powtarza nawet jak mówie o boże albo kurde to on po swojemu powtarza, dobrze ze pilnuje sie z innymi gorszymi textami przy nim.:sorry2:

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry