reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze siku w nocniku :)

:tak: czesc dziewczyny,
u nas nocniczek, choc grajacy, jest najlepszym schowkiem do szamponow itp. fajnych rzeczy...

reklama
A u nas nawet fajnie.Zawsze rano siku do nocniczka tylko w ciągu dnia różnie bywa.Kupki oczywiście na nocniczku.Aha no i trzeba pokazać nocniczkowi całe mieszkanko.

a u nas róznie, wczoraj pierwszy raz udało się i Maja zawołała :happy: ale za chwilę była juz bez pampersa i niestety kanapa ucierpiała :baffled: często jest tak że Maja woła ale już w trakcie :baffled:

no i jak tam, juz wszystkie listopadowe dzieciaczki pieknie robią siku do nocniczka????

bo u nas klapa :no: wszystko w majty, ale cały czas trenujemy, od kilku dni intensywnie, w domku bez pampersa

A u nas różnie czasem Mateusz sam zawoła a czasem wcale.Ale nocny pampers najczęściej suchy i z rana wzawsze pełny nocnik(chyba że nie zdążę posadzić na nocnik to pampers mokry a nocnik pusty.

u nas prawiepełny sukces!!!!!!!!! Julka woła siku a jak nie woła to i tak zrobi
Niestety martwi mnie to jak długo potrafi trzymać ja w tym czasie ide pare razy a ona nic!! co do nocy to pampers zazwyczaj mokry tłumaczę to tym że jescze ja karmię a zatem pełno płynów przez sen:):-)
niestety z kupka troche gorzej woła ze chce ale nie potrafi zrobic na nocnik

U nas sukces, niepełny ale sukces :-) Kasia robi i kupkę i siku do nocnika. Nie umie tego powiedzieć, bardzo mało mówi, ale za to biegnie do nocnika. W nocy pampers cały, ale i tak cieszę się w końcu całkiem już suchym dywanem w domu:-)

My pożegnaliśmy się z pampersem na koniec czerwca,jakoś tak to samo wyszło,było bardzo gorąco i synuś kategorycznie odmawiał zakładania pieluchy,do nocnika był już przyzwyczjony więc gładko poszło:)
Mnie troche męczy to,że woła siku nawet w nocy,czasami 2-3 razy,czasami tylko raz,no ale wiadomo muszę wstać zapalić swiatło,wysadzić go potem połozyć:(

reklama
a macie jakieś dobre sposoby, bo ja juz nie mam siły, nie wiem już sie zastanawiam może Maja jeszcze nie zdaje sobie sprawy z tego że akurat sika, bo najczęściej jest tak, ze zrobi i wtedy dopiero mi powie :-:)-:)-:)-( ja to już jestem tym załamana :-(

Do góry