reklama
ewelinka12
Fanka BB :)
IzaVarsovie
bo to jeszcze nie czas na kopniaki, dlatego przylozenie reki raczej nic nie da. poza tym jestes jeszcze we wczesnej ciazy i malo dziewczyn tak szybko czuje malucha- powiedzmy za 2-3tyg powinno cos juz sie dziac, choc byc moze akurat u ciebie bedzie jeszcze pozniej. ja jestem juz w 20tc a nadal nic specjalnie nie czuje- czasami przez chwileczke cos tam sie dzieje ale bardziej przypomina to rozpychanie, niz ruchy dziecka..takze spokonie, mysle ze mozesz zaczac sie martwic dopiero za miesiac
ewelinka12
Jaka szkoda, nie moge sie doczekac, a tak wiele dziewczyn pisze ze w 17 tyg juz czuje slabiutkie ruchy, czy jakies pukanie. Bede obserwowac i zobacze,. Zauwazylam jeszcze jedna dziwna rzecz, brzuch mi jakby pulsuje, tak jakby mi moje serce w brzuchu bilo i czytalam na forach ze tez dziewczyny mialy takie odczucia. Bede czekac z niecierpliwoscia na pierwsze kopniaczki
Izka87
Ewelinka spokojnie, jak to Twoja pierwsza ciąża to ruchy mogą pojawić się nawet dopiero ok 22-23 tc, bo i tak bywa ja poczułam jakoś pod koniec 18 tc, więc daj sobie jeszcze kilka tyg i będziesz płakać z radości.... a później z bólu :-)
IzaVarsovie
To pulsowanie/tetno tez mam! Nie wiedziałam ze to coś powszechnego... poza tym dziec już napewno bryka w brzuchu tylko może akurat ułożył sie gdzieś przy kregoslupie albo jeszcze jest tak delikatny ze poprostu nie wyczuwasz różnicy. Napewno wiesz ze pierworodki czuja pozńiej, pozostaje uzbroić sie w cierpliwość- poza tym czas leci jak z bicia trzasnal, zanim sie obejrzymy będziemy skopane
reklama
mysiolek
Zaangażowana w BB
Ja też mam pulsowanie :-) Wydaje mi się, że to może być przez ułożenie Malucha, że jakoś bardziej uciska na tętnicę brzuszną. A czujecie pulsowanie w uszach, jak np. położycie się na boku? Mnie to doprowadza do szewskiej pasji, zwłaszcza jak próbuję zasnąć...