reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwsze ruchy:)

J nie czułam żadnych bąbelków, motylków itp. Po prostu pewnego dnia dostałam kopniaka... i tyle... to uczucie z niczym mi się nie kojarzyło. Było tak nowe i fascynujące że przerwałam rozmowę którą prowadziłam z moją mamą. Teraz mały kopie, wygina się, rozpycha ja wszytko dokładnie czuję. Czasem urządza sobie trening na moim pęcherzu. Nie boli ale zaraz lecę siku!

reklama
dziś myłam okno i przy schylaniu-podnoszeniu się czulam takie przetaczanie się w środku :tak: a rano położyłam się na złożonej kanapie, nogi miałam na jednym boku, głowę na drugim, i poczułam ze trzy razy takie dziwne bąbelki, które gazami nie były :-D

ja jak ostatnio sprzatalam to lekko bylam pochylona i poczulam bol- 2 razy z rzedu, pobieglam do m i mowie mu ze to chyba maly, zobaczylysmy brzuch, no i okazalo sie ze po tej stronie co mnie boli jest pagorek.wiec chyba ograniczylam mu przestrzen i maly sie rozpychal.ale typowe kopniaki to chyba nie byly.a 2 razy w nocy maly mnie tak przywalil ze nie moglam sie odwrocic na bok,a jak juz wstalam to az krzyknelam z bolu.a wieczorami i po posilkach czuje i slysze niezle bulgotki.

ja juz pisałam o tym bąblowaniu, zastanaawiam sie czy to wzdęcia, gazy itp, sama nie wiem,,, czasem mam jakieś stukniecie, alnbo działąnie wyobraźni, niby zaczne 20 tc ale jeszcze oficjalnie to nie ruchy i sie martwie, mimo ze usg mialam tydzien temu i bylo pierwszy raz :" jest dobrze"

krisowa głowa do góry ;-)Ja jestem na tym samym etapie co Ty i też na 100% nie mogę powiedzieć czy to co czuję to przelewanie się w jelitach czy ruchy młodego i też ciągle myślę że sobie wkręcam że czuję a tak naprawdę to nie to ;) Coś tam bulgocze mocniej jak z premedytacją położe się na chwilę na brzuchu, ale żeby poczuć wyraźnego kopa to się jeszcze nie zdarzyło. Z jednej strony trochę się już niecierpliwię, a z drugiej cieszę się że mam te odczucia jeszcze przed sobą- trochę jak czekanie na gwiazdkę ;-)radość i podniecenie na myśl o tym co niedługo nadejdzie, bo jak już nadejdzie to przejdzie się z tym do porządku dziennego i nie będzie to nic nadzwyczajnego ;)

mój maluszek kopie jak stary :) na początku tylko się wierciła ale od wczoraj już nożką kopie:) a dzisiaj jak leżałam jeszcze w łóżku to mój starszy synek się przytulał i dotykał brzuszek i właśnie maluszek bzikował w brzuszku a starszak był uradowany bo już czuł pod ręką kopniaki...

poroniona84 widzę ze masz podobne doświadczenie jak ja, stratę w 12 tc i ten sam dzien ciazy co ja, dodałaś mi otuchy, ciekawe kiedy poczujemy szturchanie maluchów :)
ja czuję jakby coś tam sie działo w brzusiu ale kopnięcia to nie są

reklama
Do góry