reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwsze ruchy:)

wczesniej ktoś pisał o stawianiu się brzucha...

ja teraz juz tak się nakrecam moja skrocona szyjka ze zwatpilam czy lekarzowi dobrze opisalam to co czuje.

Czasem na samym dole rośnie mi taka kulka i się wypycha, czasem rośnie z boku, zawsze mialam wrazenie ze to dziecko tak napiera, ale teraz nie wiem czy to dziecko, czy skurcze macicy.poza tym zawsze tosię działo w godzinach aktywnosci maluszka, dlatego tak kojarzylam to z ruchami, ale teraz zwatpilam :(

reklama
Witajcie, a ja dzisiaj rano zaczęłam się martwić bo nie czuję nic... a tu proszę łaskocze mnie od środka i kuję, że aż czasem boli. Więc wszystko jest ok - pewnie lada dzień poczuje mocne kopniaki. Jeszcze 6 dni i USG połówkowe ;)

Ja poczułam pierwsze ruchy w 15 tygodniu. A teraz czuję już mocne wygibasy i kopniaki!! :-D Na początku nawet lekarz mi nie wierzyła ale teraz już nawet przez skórę czuć jak się ręke położy. Fakt ja ważę 55kg i mam łożysko na tylnej ściance... zero brzuszka... i tylko dlatego poczułam tak szybko.

mój maluch też już buszuje...wczoraj jak kopnął to aż skoczyłam na krześle. Nie jestem jeszcze przyzwyczajona że mój brzuch żyje własnym życiem, ale uczucie nieziemskie:-D

Milcia85 i inne kobietki, które czekają na ruchy!

Wiecie co, ja tak całkiem przypadkiem się położyłam na plecach i sobie pomyślałam hmm czego nie i przyłożyłam ręce do brzucha. Coś tam czułam- myślałam gazy. Co czułam takie mrowienie pod dłońmi i obracanie/ciężko wyjaśnić/ a jak wzięłam ręce to dwie kulki mi takie podskoczyły spod skóry. Był to równy 17tc od OM. Teraz te ruchy są tak jakby wyraźniejsze, ale nie są też regularne. A więc chwilka wolna kładziemy na plecach tak z pół godzinki i wsłu****emy się w brzuszki :)

Wslu****e sie..i klade reke.. i na razie chyba nic.. Mowie chyba, bo czasem mam wrazenie ze cos mnie "gila" lub "puka" ale naprawde nie jestem pewna czy to nie sa po prostu gazy lub moja wyobraznia :-D W niedziele maz trzymal nad ranem reke na brzuchu i powiedzial ze czuje ze cos sie tam dzieje.. Mam nadzieje ze juz na dniach i ja bede przekonana ze czuje dziecko a nie gazy hihi :tak:

reklama
ja od kilku dni czuje jakies takie jakby pukniecia pojedyncze... przed chwilka po powrocie z pracy polozylam sie i kilka razy poczulam to samo jakby mocniej z wypchana kulka ;-) mysle ze to moze byc to :blink: czekam na mocniejsze "kopniaki"
ps.dodam ze to 18tg5dn

Do góry