reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy...

reklama
Mi się wydaje, że coś czuję czasem z jednej a czasem z drugiej strony brzucha, takie jakby delikatne głaskanie od środka. Może to to?? Choć lekarz mówił, że to jeszcze potrwa zanim coś poczuję. :)

Margolis teraz to jeszcze z decydowanie za wcześnie na wyczucie ruchów, u kobiet które juz rodziły zdarza sie to około 14 tyg. Teraz można łatwo pomylić ruchy dzidzi z ruchami jelit. Ja tez bardzo chciałabymjuz czuc te ruszki i czasem tez mi sie zdaje że je czuję ale po chwili przypominam sobie ze to jeszcze nie czas, ze jeszcze trzeba poczekać. Zobaczysz, szybciutko i nas to spotka :)

Edi ja tez raczej nie szczupla jestem ale tego nie pomylę z żadnymi ruchami jelit..
to napewno dzidziuś mówi hej hej.. do mnie pierwszy raz zapukał jak był 13 t i 6 dni więc niedawno.. ale teraz codziennie puka..

Ja też poczułam już maleństwo pomimo , że to dopiero początek 14-tygodnia .Było to kilkakrotne lekkie pukanie i wiedziałam , że to dzidzia :) To będzie moje trzecie dzieciątko więc może dlatego wcześniej odczuwam ruchy.

No to czekam ;)
Ja miałam dziwne uczucia w sobotę,ale raczej je wiążę z jelitkami ::) dalej mnei męczą twarde "kupki" ;D

Mi się wydaje, że to jednak szkraby się upominają o uwagę bo czuję raz takie lekkie pukanie z jednej a raz z drugiej strony brzucha a problemów z "kupkami" nie mam żadnych więc może to to??

Ja też poczułam swojego maluszka, tylko tak jakoś inaczej, niż to było przy pierwszej ciąży. Wtedy to było takie typowe trzepotanie, a teraz czuję takie coś jakby duży obrót albo fikołek. Aż sama już zgłupiałam czy to aby na pewno to... ::)

Marrtrudo ja też mam wrazanie jakby maleństwo sie "odzywało" ale to było podczas tego złego samopoczucia weekendowego wiec nie jestem pewna czy to to czy te zaburzenia, poczekam i zobaczę.

reklama
Takie to jest dziwne, bo niby drugie dziecko, to juz powinnam wiedzieć co i jak, a to takie dziwne i wogóle wszystko jest inaczej ;)
Jakby to pierwsza ciąża była ::)

Do góry