reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze ruchy

Mój M się śmieje ze mu kumpel do piłki noznej rośnie. Ja czasami aż mam dosc jak mi sie rzuca w brzusiu ale z drugiej strony jak on taki aktywny to szy bciej i łatwiej bedzie mi ocenic jak cos sie bedzie złego działo (pfu pfu):-p

reklama
To najpiekniejszy czas ciazy kiedy nasze malenstwa sa takie aktywne:-)Moja roznie ma z ta aktywnoscia:laugh2:Raz szaleje cale dnie,a raz spokojniutka i sie zamartwiam:dry:

Tak , czuje je od dawna choć ostatnio bardzo wyraźnie . Pomimo że to druga ciąża to czekałam na nie z niecierpliwością. Wspaniałe uczucie. Obecnie jestem w 20 tygodniu , pierwsze ruchy poczułam ze trzy tygodnie temu.

Mnie dzisiaj synek wziął na wstrzymanie :baffled: zawsze jak wstałam za chwilę szalał, a dzisiaj jeszcze ze dwie godziny mnie przetrzymał i dopiero po śniadanku się rozkręcił :-) - łobuz mały, tak martwić mamusię ;-)

Ja też dziś trochę się zmartwiłam bo zawsze rano po przebudzeniu obracam się na lewy bok i dzidziuś wtedy zaczyna... a dziś nic dopiero jak wstalam i zjadlam śniadanie to się uaktywnil. No ale za to teraz caly czas się wierci i kręci:-D:-D:-D...

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

NADIA-879.gif

Ja jestem w 19 tyg i nic jeszcze nie czuje :-( Nie wiem czy wszystko jest ok, czy tak powinno byc? Moja koleżanka zaczeła czuć ruchy w 16 tyg, a ja dalej nic :-( Zaczynam się martwić :-(

Ja poczułam właśnie w 20tc czy nawet w 21tc i też się martwiłąm.
Wsłuchaj się w swoje ciało - połóż spokojnie dłonie na brzuszku i zapewne poczujesz coś - taką maleńką rybkę pływającą i muskającą ogonkiem, albo motylki.

reklama
Do góry