reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

Carri spokojnie - ja poczułam takie solidniejsze od początku 22 tc i teraz codziennie czuję.
Jeśli na usg dzidzi się rusza, to wszystko w porzadku.

reklama
A ja zaczelam czuc takie fajne przesuwanie sie jak ona cos wyciaga czuje jak mi w danym momencie brzuch rosnie albo jak taki krecik co pod brzuchem chodzi hehehehehehe

Pierwsze ruchy poczułam na przełomie 19 i 20 tygodnia. Dzisiaj synuś szalał cały dzień, ale bywają dni, że czuję go tylko tak delikatnie i dość rzadko i wtedy się martwię, ale mam na to sposób. Pukam delikatnie tak 3X w brzuch i czekam kilka sekund na odpowiedź i mały odpowiada, robi takie puk. Czasem też warto go obudzić np. można włączyć głośniej muzykę, ale na razie tej metody nie stosuję - może gdzieś koło 30 hbd??

Ciril ja też lubię tak rozmawiać z dzidzią. Pamiętam jak w pierwszej ciąży m na mnie krzyczał, że mam już przestać zawracać głowę dzidzi :rofl2:!!!

Madziunia ma rację. Tym bardziej, ze młotkiem do niego nie pukasz tylko ręką. Ja też się tak bawię z moją córcią:)

reklama
Moja Zuzia to czasami tak się rozpycha ,ze aż mnie brzuch boli. Kiedyś mnie centralnie w pepek kopała i to był dopiero ból. a bardziej aktywna siue robi wieczorem i jak sbie leże to daje osobie znać... A jak siedze to mnie po prawej stronie żebra bola tylko niewiem czy to ONa mi nóżke czy rączke wkłada pomiedzy czy poprostu one jakos fdziwnie nasiebie zachodzą :szok:

Do góry