reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy

Firstmama wszystko zależy od tego jakie masz długie cykle. Mi też na różnych kalendarzach wychodzi inaczej raz 31.X, innym razem 29.X u gina tez niby wyszło 31 ale ja mówie ze mi wyszło na 30 i tak mam zapisane. Co do terminów USG dla mnie to głupota bo oni patrza na wielkośc płodu a tu wiadomo jak jest jedne sa malutkie drugie wieksze. Znam przypadek gdzie dziecie było tak duze ze róznica była 3 tyg i mama sie sugerowała własnie tym terminem i była

Ja mam cykl 28 dni czyli standard:-) a karcie ciąży mam niby termin porodu z OM, ale już przy kolejnych wizytach w okienku ("tydz. ciąży") moja ex gin wpisywała terminy " z gwiazd" :-) jak ją poprosiłam, żeby wyliczyła mi z tego ginekologicznego koła, to powiedziała,że jej taki tydzień ciąży wychodzi z badania i ma tak być :szok: to był kolejny powód by ją zmienić...
To tylko takie ciekawostki...ja niby wiem jak to sie liczy...ale lekarze za każdym razem licza mi inaczej :laugh2:

reklama
Minisia ja każdą ciąże przechodziłam latem i nie jest tak źle:tak:da sie przeżyć;-)

firstmama U mnie ginka pierwsze co robi po zadaniu pytań"jak sie czujemy":-p wylicza właśnie tym kółkiem tygodnie i tak wpisuje. Bo mi sie wydaje ze jakaś zgodność musi być.
Bo jakby parzec na USG to jednego razu masz np:12tydz a za 4 tyg: 17 tydz bo dzidzia tak urosła:-D hehe parodia.
Sorka ale dla mnie to takie niespotykane dlatego jakoś niepotrafie sobie tego wyobrazić.
A ten nowy gin tez ci tak wylicza?

Hej ja już kiedyś pisałam że coś czuję, z 2 tyg temu, na poczatku nie codziennie, potem codziennie, a teraz 2-4 razy dziennie tak jakby ktoś delkatnie stukał mi palcami po brzuchu, wtedy dostał mi sie że to za wcześnie więc nic nie pisałam.

Wow ppatqa jestem w szoku i BARDZO CI GRATULUJE naprawde na naszym wątku jakies wybranki losu ze tak wczesnie odczuwaja ruchy.
Nic tylko GRATULOWAĆ i zacisnąć zęby z zazdrości i czekać na swoja kolej:crazy::-p

Ja dzisiaj po barszczu ukraińskiem to pewnie też poczuje...gazy w jelitach heheheh
Czekam i czekam aż sie Małe poruszy i nic.

kaka82 widzisz coś tu nie gra! ja od 1,5 tyg.odczuwam ruchy i z dnia na dzien wyrazniej, między naszym TP prawie nie ma różnicy a Ty nie odczuwasz jeszcze, może dlatego,że to moja kolejna ciąża??tak czasem myśle, czy nie byłam w ciąży podczas mojej OM w styczniu bo nie była ona taka jak zwykle!!!i stąd pomyłka w TP ale z czasem się to wyda, myśle że po rozwoju małej będą widzieli jak jest naprawde?bo ja nie wiem! jutro na 16:15 ide do gina to sie może czegoś dowiem i postaram o zdjecie USG.

[QUOTE]
firstmama U mnie ginka pierwsze co robi po zadaniu pytań"jak sie czujemy":-p wylicza właśnie tym kółkiem tygodnie i tak wpisuje. Bo mi sie wydaje ze jakaś zgodność musi być.
Bo jakby parzec na USG to jednego razu masz np:12tydz a za 4 tyg: 17 tydz bo dzidzia tak urosła:-D hehe parodia.
Sorka ale dla mnie to takie niespotykane dlatego jakoś niepotrafie sobie tego wyobrazić.
A ten nowy gin tez ci tak wylicza?[/quote]
[/QUOTE]

Wiem, wiem że to dziwne...piszę żebyście wiedziały jacy lekarze się zdarzają:-) nowy gin jeszcze nie miał okazji się sprawdzić w tej materii, bo byłam u niego świerzo po usg, badaniach, więc tylko kartę założył (taką w przychodni), pogadaliśmy itp. Sprawdzę go na następnej wizycie:tak:

firstmama nowy tez.Założył mi karte i kontynułował tygondnie nie zmieniał nic.Wiem, że to dobry lekarz, który cieszy się bardzo dobra opinia i jest ordynatorem w naszym szpitalu! więc licze na pomoc;-).Wiem,że pomaga urodzić swoim pacjentkom, opiekuje sie nimi do końca!!nawet ma komóre właczona 24h dla swoich pacjentek gdyby sie coś działo.

reklama
Mnisia nie wkrecaj mi tu Kaki bo kobieta zaraz osiwieje ze ten sam okres ciaży a ona nie czuje:-pTo jest twoja kolejna ciaża i masz prawo czuc wczesniej. U pierworudek zazwyczaj pierwsze ruchy wystepuja pomieczy 18 a 22 tyg. Wiec ma czas. Fakt jak same tu widzimy zdarza sie ze i czesciej ale to sa bardzo sporadyczne przypadki.
Ja tez sadze ze powinnam wczesniej odczuc bo to juz 3 dziecie ale niewiadomo jak to bedzie. Pierwsze w 20 tydz, drugie 18 tydz a trzecie"?????"

Do góry