reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

Ja wedlug OM mam dzis 13 tydzien i 2 dni ale na suwaczku mam specjalnie o 3 dni
mniej bo moja ciaza z usg jest wlasnie o tyle mlodsza,choc zobaczymy co i dzis
lekarz powie :-) na usg

reklama
minisia Ja też idę do lekarza w poniedziałek:tak:

dorota123456789 ja wg moichobliczeń termin porodu mam na 18.10 i tak też obliczył mi lekarz na pierwszej wizycie. Na drugiej wizycie powiedział już że tp to 18.10 a na ostatniej stwierdził że jednak 15.10:no:. Wy też tak macie?

Nie wiem czy to dobry wątek na takie rozważania, ale skoro już poruszony został ten temat....
Ja też mam problem z liczeniem...z OM wychodzi jak na suwaczku,
ale lekarka (niby też z OM) wyliczyła mi 2 dni mniej...
a z usg wyszło (z OM było 12 tyg i 5 dni), że dzidzia ma 13.5 i termin porodu przesunięto mi tydzień do przodu.
A jestem pewna daty OM i tego, że zapłodnienie nie nastąpiło w poprzednim cyklu...A najgorsze, że mój Kochany strasznie się wkurza na te ciągłe zmiany dat :-(

Sprostowanie do mojego ostatniego posta- po usg termin mi przesunięto do tyłu tzn. ma być tydzień wcześniej :-)

Firstmama wszystko zależy od tego jakie masz długie cykle. Mi też na różnych kalendarzach wychodzi inaczej raz 31.X, innym razem 29.X u gina tez niby wyszło 31 ale ja mówie ze mi wyszło na 30 i tak mam zapisane. Co do terminów USG dla mnie to głupota bo oni patrza na wielkośc płodu a tu wiadomo jak jest jedne sa malutkie drugie wieksze. Znam przypadek gdzie dziecie było tak duze ze róznica była 3 tyg i mama sie sugerowała własnie tym terminem i była zrozpaczona ze on minął a ona jeszcze nieurodziła:wściekła/y: a ur koło terminu OM czyli po przeszło 2 tyg:tak:
U nas ginka nie bierze pod uwagę termin USG mówi tylko na jak wiekowo wygląda (czyli tydzien i dzien) i nic wiecej.
A w książeczce ciążowej jaki masz wpisany termin?
NatusiaMa po to tu jestesmy aby sobie pomagac:tak:

Minisia a kiedy miałąś OM? bo moze ty jestes wrześniówka skoro juz 17 tydz???

Jezu ja sie zawsze musze rozpisać:-p:rofl2:

Minisia no to jakos nie tak ci obliczył ten termin. Bo skoro OM miałaś 02.I termin przypada na 09.10 to jak w morde strzeliła jestes 15,4 tc. Nie wiem skad on wział ten 17 tydz chyba mu sie popiep..... :sorry2: albo na podstawie USG ze wielkosc płodu na ten tydz wypada?
Dla mnie twój suwaczek dobrze wskazuje;-)

Ostatnią wizyte miałam 3 kwietnia, no i mam wpisane w karcie ciąży, że to był 14 tydz.! ja już nic nie rozumiem aż wstyd bo to moja trzecia ciąża a ja zielona jestem z tym obliczaniem!w środe spytam gina jak to jest z tymi tygodniami.Może powie mi pleć?????????chcialabym wiedzieć!!!! a z USG mam termin na 02.10

Minisia spokojnie pojdziesz na ta wizyte i on ci to wytłumaczy. Moim zdaniem sie pomylił;-)Bedzie dobrze, a to ze to kolejna ciąza a ty zielona to sie nieprzejmuj ja tez co ciąża to sie czegos nowego dowiaduje:-p Bedzie dobrze;-)

reklama
Tak sobie myśle jak my latem z tymi brzuszkami damy rade? poprzednie ciaże mi sie upieklo a teraz cale lato mnie(nas) czeka z brzuszkiem!!

Do góry