reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

Czyli mozliwe jest juz ze ja jak czuje kopniacza to czuje dokladnie jakby mnie ktos kopal po pecherzu bo wraz z kopniakiem czuje nacisniecie na pechez.Czuje wlasnie jakby mnie ONA tam kopala i jest to takie troche nie mile kopniecie :-) ?????????????????????

reklama
Ja jak latam hihihi to nie czuję ... dopiero jak się położę albo jak siedzę to dzidzi zaczyna delikatnie kopać.
To jest takie puk, puk.

U mnie aktywna zazwyczaj przez caly dzien ale sa dni ze rano daje znac troszke a pozniej wieczorami.Ale u mnie tez wieczorami jest najbardziej zywe :-)
A dzis kopie mnie juz 7 do 9 praktycznie co chwile a teraz od czasu do czasu ale kiedy ona spi ? :-(

MADZIU ciesze sie ze wreszcie i ty poczulas :-)Ja czuje juz od miesiaca a jak chodze to tez nie czuje.Dzis poczulam jak stalam jedno kopniecia.Kilka razy w autobusie poczulam :-) a tak to jak leze lub siedze :-)

Ja też się cieszę, że powoli zaczynam odczuwać - trochę mnie to martwiło, że nic inic.
Ale spokojnie ... poczułam i ja.
Na razie są to kopniaczki typu puk,puk delikatne ... i napewno nie mogę pomylic tego z ruchami w jelitach.

reklama
Mój synek jest najbardziej aktywny o 5 rano! I czuję te jego "przekręcania" coraz bardziej bo wcześniej mnie te ruchy nie budziły a przez ostatni tydzień wstaję ok 5-6 rano. Tak samo jak się kładę spać, maluch wtedy ma ochotę kicać...
magdziunia gratuluję tego wspaniałego pukania w brzuszku:-) Zapamiętaj datę kiedy pierwszy raz poczułaś dzidzię, napewno lekarz będzie się pytał na kolejnej wizycie. Przynajmniej mój zapisał w karcie ciąży...nie wiem jak inni.
ppatqa może jakiś muzyk rośnie w Twoim brzuszku?

Do góry