reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

reklama
Od jakiegoś czasu czuję takie delikatne muskania , ale wczoraj wyobraźcie sobie że poczułam dwa mocniejsze uderzenia:-). Takie mocniejsze jak zawsze i aż oczy łzami mi zaszły jak pomyślałam o naszym maleństwie:-):-):-).

Dziewczyny ja też zaczełam odczuwac ruchy-jestem pewna,ze to powoduje maleństwo:-) wspaniałe uczucie:tak:Moja ginka stwierdziła,ze to mogą być ruchy:tak:

Majeczko tylko pozazdroscic ze tak wczesnie czujesz :-)
A ja sie staram cos poczuc i nic bo zaraz wpadne w kompleksy ze cos jest nie tak choc wiem ze statystycznie mam jeszcze przynajmniej ze 3 tygodnie lub nawet wiecej ale jak was tak slucham ze dziewczyny mimo pierwszych ciaz juz czuja :-(

Dorotko-kazda ciąza jest inna- i to jest piekne:-) Np: ja z relacji mojej mamy byłam bardzo mało ruchliwym maluszkiem w brzusiu:tak: byłam nadzwyczaj spokojna kiedy sie urodziłam-zero płaczu marudzenia...kolek. Mam nadzieje,ze moje dzidzi tez bedzie grzeczne:tak:

Witajcie mamusie, ja od jakiegoś tygodnia czuję dziwne ruchy w brzuchu jakby organy wewnetrze mi ktos dotykał,:szok: chyba to Maleństwo, ale fakt cały dzień nic a dopiero jak siedzę przed telewizorem albo do łózka się kładę to coś czuję. pozdrawiam. :rofl2:

Hej ja też czuję już ruchy Maleństwa, czasem często w ciągu dnia ale zdarza się że są bardzo rzadko i się niepokoję co się dzieje.
Ale częstotliwość ruchów zależy od dziecka , przecież Ono czasem się wierci , ale też dużo śpi, więc nie ma się czym przejmować, jeśli czasem w brzuchu jest cisza.

6c8ac34a9d.png
2ff2fcf6e9.png
888f779fe9.png

reklama
Do góry