reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

co do ruchów dziecka to ja czytałam gdzieś ,że juz w bardziej zaawansowanej iąży jak dziecko jest wieksze to tzreba liczyć te ruchy bo to od nich zależy czy wszystko jest ok...
znalazłam cos ciekawego o rozwoju dzidziusia i jest w 5 miesiącu troche o ruchach

Prawid

reklama
Witam,
Z tym liczeniem kopniaków to jeszcze mamy czas. Teraz nie liczcie bo naprawdę możecie odejść od zmysłów. babeczki spokojnie :). Teraz czasami możecie jeszcze nie poczuć niektórych kopnięć, bo akurat możesz spać albo dzidzia będzie sobie tylko pływać. Liczenia zaczynamy póżniej. No chyba żę przez kilka dni, np 3 czy 4 nic nie czujesz to pędem do lekarza, ale jednodniowy spokój to jeszcze nie panika.
To moja druga ciąża. Czytałam że któraś przyszła Mama nie może sie doczekać prawdziwych kopniaków. Ja jestem zadowolona na razie że to słabe kopniaki. Moja pierwsza dzidzia później tak kopała, że nie mogłam dokończyć obiadu, bo celowała w sam żołądek. Także spokojnie, jeszcze dadzą Nam czadu, hi hi.
pozdrawiam gorąco!!!!!!

Hej,hej u mnie leci 17tydzien i własnie od dwóch dni juz czuje pierwsze delikatne muskania,jest to moja druga ciaza i moze dlatego wczesniej je dostrzegam sa jesszcze słabiutkie ale cudownie jest doznawac tego uczucia ponownie,jedyne co - to sobie mysle jak tu wytrzymac,tyle czasu upłynie zanim dojdzie do konca,całe lato z brzucholem jeju juz wydaje mi sie spory a to dopiero poczatek...pozdrawiam

Hej,
Lato latem a ja bede musiala wytrzymac kolo18 godz w samochodzie, a połowe tego czasu za kółkiem :). Ale to ostatnia wyprawa do Polski przez następny przynajmniej rok. Muszę sobie kupic pasy dla ciężarnych albo jeżdzic bez. Chyba wolę w pasach.
Pozdrawiam :)

Dzisiaj lezałam sobie po pracy z ręką na brzuchu i poczułam małe kopnięcie, a potem drugie...oczy mi zaszły łzami i śmiac mi się chciało z radości...

To i ja przyłączam się do tego wątku. Gdzieś od początku maja mogę powiedzieć, że dziecko nawiązało kontakt. Na razie takie nieśmiałe gilgoty, ale są momenty, że kilka pod rząd. Napawam się tym teraz, bo wiem jak będzie za chwilę ;-) prawdziwe koło fortuny :-) Pozdrawiam!!!

Ja to juz kilka dni czuje jak dzidzia kopie ale dzisiaj jest bardziej aktywniejsza i jak siedze to juz chyba z 10 razy mnie kopneła... A dzisiaj jak siedziałam na dworze i sobie nogi oplałam to dostałam od dzidzi 4 takie mocniejsze kopniaczki chyba powoli zaczyna sie rozkrecać.:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
kurcze,to fajnie macie!!ja jeszcze nie czuje kopniec, jeszcze sobie troszke poczekam pewnie...,no ale warto poczekac:)

Do góry