reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy naszych Maleństw :)

Monisiu na bank to jest malenstwo. Wczoraj wieczorem moj polozyl reke na podbrzuszu i tez poczul ze ten napiete i twarde miejsce sie przesunelo. Byl tak zadowolony ze mogl tesik to poczuc. Ja teraz bede bardziej zwracala uwage, i moze to glupio zabrzmi ale nawet teraz cosik czuje :)
Wiem rowniez ze takie odczucia mialam leciutko w poprzednim tygodniu ale nie dowierzalam im, wiem ze juz wtedy malenstwo dawalo mi znac.

reklama
Paulinko oj tak strasznie sie ciesze, ze u Ciebie juz malenstwo bryka i smyra mamuske ;) ... u mnie moze byc tak nie wyczowalne bo .. jak pisala Ines ... przy przodujacym lozysku , dzidzius ma wiecej warstw do przebycia i moze nie byc tak czuc ;D ... mam nadzieje ze dobrze to napisalam ;D

A jak tam ogolnie samopoczucie?? :)

Monisiu ja wierze ze jescze przyjdzie ten czas dla kazdej na poczucie tych ruchow. Ja czuje sie dobrze, chociaz dziwnie moj zoladek sie zachowuje, jakby na wymioty mu sie zbieralo.
A chrzesnice wyglada wspaniale, niczym mlodziutka panna mloda, piekna dziewczyna z niej wyrosnie ;)

Paulinko przenioslam zdjecie chrzesnicy do "Pogaduch"  .. w sumie myslalam ze my na pogaduchach rozmawiamy ;D .. a nie chce zamieszania robic .. hihi ;) .. a co do zoladka, to i owszem czasami i moj sie buntuje ::) .. ale na szczescie w porownaniu z poczatkiem ciazy teraz to juz tylko kropla w morzu ;)

Ja już też czekam z utęsknieniem na pierwsze kopniaczki dzidzi ::) 5 dni temu, rano gdy się przebudziłam i leżałam na lewym boczku, to poczułam pod pępkiem jakby mnie "ktoś" delikatnie niczym opuszkami palców postukał, jestem prawie pewna że to była dzidzia, mimo że od tamtej pory nie powtórzyła tego wyczynu :) Czekam więc jak i Wy nadal :)

Ja chyba .. powtarzam chyba  ;D .. wczoraj wieczorkiem przed snem znowu poczulam lekkie smyr ::) .. ojoj .. ja juz sama nie wiem ;D ... dopoki nie poczuje takiego konkretnego kopniaka pewnie nadal nie bede wiedziala ;)

Hej Monisiu, ja zauwazylam ze jakies 30-40 minut po posilku malenstwo mi sie rusza, i na wieczor sa akcje jak klade sie do lozka, i ja to moge tylko opisac po tej "twardosci". Sadze na 100% ze to co poczulas to malenstwo ;D

Moja dzidzia niestety nadal nie daje znaku :( A ja mam zhizę że mi brzuch maleję :( Więc już nie mogę się doczekać wizyty u gina w przyszłym tygodniu by sprawdzić czy u szkraba wszystko w porządku ::)

reklama
Nadia spokojnie :) ... ja tez mam wrazenie ze mi brzuch maleje ... tzn. raz jest wiekszy a raz mniejszy .... tez nie wiem czy to co czulam to byl juz dzidzius czy moja wyobraznia ::) .... ja mam wizyte za 2 tygodnie i tez ju doczekac sie nie moge :)

Do góry