reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy naszych Maleństw :)

Hej to pewnie tylko nasze schizy :laugh: bo ja tez dzis mowilam chlopu ze cos mi brzucho zmalalo :laugh: a on mi na to (pierwszy raz w zyciu :laugh:) bo malo jesz zamiast jesc ciagle te jablka to jakies miecho bys malemu ma ruszt wrzucila :laugh: i poszedl do pracy :laugh: ale sie usmialam :laugh: chlopy to sa niemozliwe :laugh:

reklama
Pewnie macie rację że schizuję (sorki za ten błąd ortograficzny w poprzednim poście :-[ ); choć jak oglądnęłam Wasze brzuszki w "galerii" to stwierdzam że mój jest chyba za mały :( Tzn ja mam taki pod wieczór po całodziennnym jedzonku ::) A poza tym dziś coś mnie pobolewa jajnik, tzn coś na dole po prawej mnie "ciągnie". Więc już odliczam godziny do wizyty u gina :(

Nadia niemartw się napewno wszystko jest dobrze mnie też co jakiś czas ( a nawet częściej ) pobolewa podbrzusze i jak czytałaś inne dziewczyny też :) a jak jest to ciągnięcie to napewno rozciąga Ci się macica - tak twierdzi mój gin więć wsio OK
A co do brzuszka w poprzedniej ciąży o tej porze to nic zabardzo niebyło widać ;D pozdrawiam

Dziewczyny teraz jak czytam Wasze posty to widze mnie sama przed 1-2 tygodniami, myslalam ze to bol jajnika albo moze cos sie dzieje nie tak, a teraz odczuwam tylko malenstwo i to z reguly 30 minut po posilku. Nie martwcie sie napewno wszystko jest dobrze.
Pozdrawiam Paulina ( gadula ;D)

Dzieki dziewczynki za rady. Cieszę się że trafiłam do Was :) Nie ma to jak porady i pocieszenie innych kobiet w tej samej sytuacji ;)

Po truskawkach połączonych z lodami znów mi bulgotało w okolicach pępka. Może to maluch się odzywa, że mu smakuje, a może nie smakuje :laugh: :laugh: :laugh:

hej - ja czuje juz od ponad tygodnia ruchy dzidzi. na pocztaku to byly jakby babelki, a teraz juz dostaje czasem porzadnego kopniaka :) ale nie martwcie ise, jak jeszcze nic nie czujecie. moja kumpela jest w 21 tyg i dopero teraz zaczela czuc ruchy i wszystko jest uniej jak najbardziej ok.

Wczoraj zauważyłam, że moje dzidzia ma pory wiercenia sie i kopniaków i porę spokoju czyt. snu

Rano jak się budze i poleżę w łóżeczku przypomina o swoim istnieniu, potem spokój, po śniadanku troszke, tak około pół godziny po obiedzie i wieczór po kolacji.
Paulinko - to chyba tak jak u Ciebie?

Tak poza tym jest spokojna i nie kopie mamusi ;D ;D ;D

Agnieszka ja wlasnie wczoraj doczytalam o tym w ksiazce, to by nam pasowalo. Gdyz dziecko po naszym posilku okolo 30 minut otrzymuje pokarm poprzez krwe z dawka energii-dlatego czujemy wtedy jego ruchy. W zaleznosci od sposobu odzywiania ruchy moga miec inna sile. Wiec jemy tylko owoce i warzywa ;)

reklama
Och dziewczyny ale ja Wam zazdroszczę tych kopniaczków, mój szkrab narazie nie chcę mnie kopać ::) Więc nadal czekam wsłuchana i wczuta w swój brzuch ;D

Do góry