reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy naszych Maleństw :)

A wiecie kochane ze dziecko okolo 18-19 tygodnia zaczyna nas slyszec, ponoc jesli bedziemy do dziecka nucic te sama piosenke do konca ciazy to jak dziecko sie urodzi i bedzie plakac to wtedy ta piosenka go uspokoi. Ja sie zastanawiam co by tu spiewac mej Amelce ::)
A znacie moze Raimond Lap-muzyke. Jest to holeder co skomponowal muzyke i piosenki z wykorzystaniem dzwiekow natury i zwierzat. Sa one bardzo wysoko zachwalane na swiecie. Ja mam kilka z nich sciagnietych z netu i lubie sama je sluchac ;D
Podaje linki dla zainteresowanych:
http://www.sklepdladziecka.bel.pl/index.php/manufacturers_id/32
http://www.muzykabobasa.pl/oserii.html Polecam ;)

reklama
Witajcie Kobietki...poczatkowe "gazy" jak to sobie tłumaczyłam okazały się kopniaczkami didzi.
Dzisiaj po 2-dniowej ciszy dostałam takiego kopniaka w sam środek brzuszka ze HO HO
..zycze wszystkim mamusiom tego cudownego uczucia....śmiszne to troche...
[/color][/b]​

Agnieszka18 moja Mleńka też ma bardzo podobny rytm dnia jak tówj dzidziuś :) tzn. godziny snu i aktywności. A czuję ją już bardzo mocno! No a dziś to mi daje popalić :) Usiadła chyba na pecherzu i sobie w niego kopie!  ::) Nie dość że biegam siusiu co 5 minut to jeszcze prawie każdy kopniak boooli! :)

moje malenstwo rano jak sie obusze to troszke kopie. ale najbardziej aktywne jest wieczorem i w nocy. dzis obudzilam sie kolo 3 w nocy i kopnelo mnie 10 razy w to samo miejsce i to jak mocno. jak ogladamy z mezem brzuszek, to normalnie widac, kgdzie kopie :)

MOje malenstwo wlasnie sie wyrzywa na maminym brzuchu ::) ;D .. tyle ze u mnie to jeszcze takie lekkie pukniecia :) .. calkiem przyjemne ;)

A ja miala, okazje wczoraj okolo 23 poczuc takijeden wielki kopniak, o naciskaniu na pecherz to jzu nie wiem co mowic, jak sie malenstwo uparlo abym siusiala co 5 minut jak Ty Ines ;)

moj maluszek mysli chyba, ze jest na dyskotece, bo od jakis 45 minut bez przerwy mnie kopie. i to jak mocno!!! maz sie smieje, ze charakterek po mnie odziedziczylo dziecko :D

reklama
ciekawa jestem kiedy moje robaczki zaczną mnie kopać????
wydaje mi się że już powinny a tu ni widu ni słychu..
jak do przyszłego tygodnia nie dadzą o sobie znać to zacznę się porządnie martwić... ::)

Do góry