reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy naszych Maleństw :)

reklama
Hejka, wlasnie jakas godzinke temu moj luby wsuchiwal sie w moj brzusio i powiem Wam ze za kazdym razem trafil kiedy malewnstwo kopalo. Stwierdzil ze jest to dzwiek jak w lodzi podwodnej sie slyszy pukanie zewnatrz ;D fajoskie skojarzenie ;D
Dzis doczytalam na anglojezycznej www ze w 21 tc zaczynaja sie normowac godziny snu i aktywnosci dziecka, a tatusiowie co sie skupia to uslysza kopniaczki-moj sie juz sprawdzil ;D

Mój szkrab jeszcze nie rusza się regularnie, wczoraj w ciągu dnia w ogóle go nie czułam ::) Ale nie martwię się tym bo pamiętam jak Wy pisałyście że u Was też tak było/jest. Ale za to maluszek rusza się prawie zawsze w nocy, a zwłaszcza nad ranem, wtedy wierci się co nie miara :)

Nadia moj mam swoje dni ;) ... raz kopie matke od niechcenia, co bym sie nie stresowala pewnie ;) , a czasami to daje popis pilkarski ::) .... np. dzisiaj sie uparl ;) ... stuka, puka, przeciaga sie ... bawi sie :)

Ogolnie od paru dni budzi mnie Dawidek rano mocnymi kopniakami ... a dlaczego ?? bo okropna matka kladzie sie na brzychu , czego wczesniej nie robila ::) ... czy to aby normalne ?? ;D ja nie lubie spac na brzuchu ;D ;)

Ach te chłopaki :) humorzaste są :) Nie moge się doczekać wizyty m.in dlatego by upewnić się że te "kopniaki" to naprawdę kopniaki autorstwa mojego synka :) Muszę też gina wypytać kiedy ruchy powinny zacząć być regularne i co to znaczy regularne (jak częste) ;)

Moniqa jak ty to robisz, że udaje ci sie spać na brzuchu??
ja zawsze spię na brzuchu i teraz mi tego strasznie brakuje, przez co strasznie się w nocy wiercę..
pozdrawiam

:D :D :D :D Basia24 - mam to samo - zawsze spałam tylko i wyłącznie na brzuchu, ale od dnia kiedy wiem że jest ktoś kogo moge ewentualnie przygnieść to zacięłam się i npodświadmie nie spie na brzuchu.
A żeby było śmieszniej ani raz się nie pomyliłam ani nie zapomniałam - poprostu to siedzi w mojej głowie,

choć czasem położyłabym sie po staremu....

Dziewczeta wlasnie o to chodzi ze ja nie wiem jak ja to robie ze spie na brzuchu ::) ... zawsze lubialam spac na boku ( tylko i wylacznie lewej stronie ;D ) .. jedna noga wyprostowana, a druga podwinieta prawie pod sama glowe ;D .. styl : pokraczny ;D .. teraz tak zasypiam ::) .. a budze sie no wlasnie .. wydaje mi sie ze brzuszkowi noga przeszkadza tak wysoko wiec ja we snie obnizam i laduje na brzuchu ::) ... ale jak jest w rzeczywistosci to powiem mezowi zeby jedna noc koczowal i sprawdzil jak sie to dzieje ;D ;D ;D ;D ;D ;D

MoniQa mężuś napewno będzie uszczęśliwiony propozycją :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Do góry