reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy naszych Maleństw :)

No to on może kopie a ja zagoniona nie zwracałam na to uwagi z racji że i problemy żołądkowe mi się czasem zdarzały, i zganiałam to na karb własnie żołądka ;D Ja te bulgotki czuję tak pod pępkiem. Własnie 30 minut temu zjadłam dwie kanapki, i teraz czuję pod pępkiem te bulgotki :laugh:

reklama
Dzisiaj rano jak lezalam jeszcze w lozku moja dzidzia dala popis, sama nie wiem jak ona to zrobila, ale najpierw poczolam takie jakby dotkniecia paluszkami, co mnie byrdzo smyralo,potem obkrecila sie chyba z 10x wokol wlasnej osi i moj brzuszek podskakiwal jak sie patrzy...przykro mi, ze takie chwile omijaja mojego mezulka! :-[

Gwiazdeczko jeszcze sie napatrzy :-*

A moj maluch dzisiaj rano tylko postukal do matki ... jakos sie tak stalo ze obudzil mnie kopniakami bo spalam na brzuchu ... juz dawno tak nie spalam , a tu prosze ::) ... a teraz maluch grzecznie spi .. mamcia nie ma czasu usiasc i caly czas kolaysa malucha :) .. pewnie jak przyjada goscie da popis ;)

Kurcze ja mam jakiś wewnętrzny opór i nie śpię na brzuchu - jak Ty to robisz??

A moja dzidzia dzis pukała wysoko koło pępka- bo jak do tej pory na granicy hairów - czy tak urosła ??

Aga pierwszy raz mi sie zdazylo spac na brzuchu , ogolnie jakos nie lubie tej pozycji ;) ... a dzidzia napewno juz tak urosla .. u mnie w 19 tyg. byla juz na wysokosci pepka ... a od 20 tyg. podobno macica powieksza sie o cm i rosnie do gory :)

A mój synek chyba usłyszał że już się martwię że nie kopie, i zaczął powoli dawać o sobie wreszcie znać!! ;D Z reguły pokopuje mnie rano tak ok 6 się budzi, i mnie puka, przekręca się chyba :) Czasem w ciagu dnia o ile choć na chwile usiądę, co u mnie rzadko się zdarza ;) Ale się strasznie cieszę, i mam nadzieję że to faktycznie jego ruchy a nie moje "gazy" :laugh:

Nadia napewno to juz Twoj synus :)

A moj wczoraj byl bardzo spokojny do meczu o 21szej ;D ... po pierwszej bramce zdenerwowal sie i zaczal kopac mamcie ;D ... wczoraj tez pierwszy raz moj mezus poczul kopniaka na rece :) ... gdybyscie widzialy jego mine, byl przeszczesliwy :)
Ja tez popczulam wczoraj pierwszy raz takiego mocnego (bolacego) kopniaka ::) ... az brzuch mi sie zatrzasl ;D

reklama
Hehehe, Monia to tak jak mój, śmiałam się nawet do rodziców, że Wiktorek daje znac że lepiej on by grał niż nasi reprezentanci :laugh:
Jej to cudownie że Dawidek już tak kopie!! Ja własnie nie mogę się doczekac tych zdecydowanych kopniaków :)

Do góry