reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy naszych Maleństw :)

a u mnie malenstwo kopunia juz od ponad 5 tygdoni a osttanio zaczelo mocniej reagowac jak nasz szkrab siedzi u mamusi na kolankach w szczegolnosci jak go tule;)

reklama
Rudykotku to co ja mam powiedzieć, ja jeszcze mojego szkrabka nie czuję :( ::) Tzn poczułam ze dwa razy jakieś pukanie, ale tylko dwa razy, więc nie jestem teraz pewna czy to była dzidzia ::) Jeśli ktoś ma się martwić to chyba ja :( To już 19 tydzień a ja nadal nie czuję ruchów synka :( Mozliwe że on kopie, ale ja właściwie cały dzień się ruszam, chodzę i nie czuję gdy on puka ::)

Dziewczyny głowa do góry, ja jestem w pierwszej ciąży, no i ruchy maleństwa poczułam dopiero w 21 tygodniu :) poczułam.. ale dopiero kilka dni temu utwierdziłam się w przekonaniu, że to Maluch się odzywa :)

Dziewczęta z tymi ruchami jest tak róznie...wydaje mi sie ze nie ma co sie zamartwiac jak dzidek 2, 3 dni ma zmniejszoną aktywnośc!! Ja swoje dzieciątko czuje już przez skóre brzuszka...kilka razy kopnął mnie w rekę...hihi i miewa dni ze jest bardzo aktywne...a niekiedy tylko male "miznięcia" i to by bylo tyle.....
nie wiem jak wasze maluchy ale mój chyba nie lubi jak leze płasko na plecach "strop mu sie wtedy w jego domku obniza" i zaczyna mocno kopac..heheh.....tak sie domyslam ze mu ciasno wtedy.....wiec jak tylko chce sprawdzic czy z niunkiem oki to sie klade na chwilke na plecy i zaczyna sie kręcic....

..podobno to dobry sposób....

Z tym "stropem" to chyba prawda.. u mnie podobnie .. wystarczy ze przypadkowo sie poloze na plecach .. juz czuje wiercipiete :)

Zauwazylam ze moj maluch jest w takiej samej formie jak ja .. ja ja mam powera maluch tez .. dzisiaj np. nic kompletnie mi sie nie chce , Dawidek tez dzisiaj tak slabo puka .. wiecej spi ;)

MonikQa
zaobserwowłam dokładnie to samo!!!!! Coś w tym jest...

ostanio zastanawiałam się czy można rozróżnić co sie naszej dzidzi podoba a co nie...oczwiscie na podstwie ruchów i kopniakczków. Wczorajszym wieczorkiem lezalam sobie w lóżeczku i sluchałam muzyki relaksacyjnej w pewnym momencie dzidek tak mi "przyfasolił" ze ho ho....jego caly domek az podskoczyl.....i jak tu rozgryźć czy muzyczka byla dla niego wporzo czy wręcz totalne smuty...heheheh

reklama
ciezko powiedziec co im sie podoba a co nie, moj dzis o 6 rano dal mi popis kopniaczkow ze nie moglam sie skupic na spaniu.... ale za to reszte dnia przespalismy razem w spokoju ;)

Do góry