reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy naszych Maleństw :)

reklama
MonisiQa - mój fikacz szaleje dzis jak dziki takie kopniaki posyła że ho ho - tatuś sie śmieje że piłkarzem będzie (jeśli to facet) byle nie grał w polskiej drużynie

Agus haha .. no tak byle nie w polskiej druzynie ;) ... 7 czerwca masz USG dobrze pamietam ?? wtedy sie okaze czy to pilkarz czy baletnica kopie mamuske :)

A moj maluch dzisiaj nad wyraz spokojnie siedzi ... rano troszke poszala, a teraz spi pewnie ;) .. odpoczywa przed jutrzejszym pokazem ;D

Moja Mała chyba aerobik dziś ćwiczyła ;D Teraz tez jest spokojniutka i malutko się rusza... ale zaraz bedzie obiadek i po obiadku pewnie się znów uaktywni ;)

Ja też już od paru dni czuję ruchy mojego maleństwa na razie są strasznie delikatne ,takie bulgotanka od czasu do czasu i małe pukanko :laugh:

MonisQa - tak dobrze pamiętasz 7.06 w środę mam 3d i sie okaże co to za "fikacz"

A za Ciebie już jutro trzymam kciuki - ale mam mieszane spostrzeżenia - brzuszek Twój wygląda na piłkarza a smaki masz na baletniczkę

No to czekam na wieści, ale najważniejsze - ZDROWE!!!!

Powiedzcie mi czy to jest normalne??? Maluch bulgocze zazwyczaj po jedzeniu ale od dwóch dni dość słabo, wczoraj zaledwie raz zabulgotał, przedwczoraj nie czułam nic. Zazwyczaj te bulgoty nie są za mocne i generalnie chyba mam leniwca w brzuchu, bo jak czytam Inez to zazdroszczę takiego ruchiwego maleństwa. Mój chyba cały czas śpi. Mąż oczywiście uważa, że jest ok. bo przez ostatnie 2 dni biometeo było okropne, a jak twierdzi maluch wdał się w niego i jak pada na dworze to się nie rusza.
Mam się już denerwować czy jeszcze nie???
Wizytę połówkową mam 12 czerwca, może iść wcześniej???
Poradźcie mi - proszę ::) ::) ::)

rudykot - juz kiedyś któraś z nas pisała, że właściwie dopiero od 26 tygodnia ruchy dziecka staja się regularne. a poza tym my na razie nie czujemy wszystkich ruchów - jak byłam we wtorek na usg, to widzialam, ze malutka kopie nozkami bardzo, a ja tego nie czulam. moja dzidzia tez miala taki okres, ze byla bardzo aktywna, a w tym tygodniu jest duzo bardziej leniwa.

reklama
Bez paniki jak najbardziej, ruchy dopiero sie ustabilizuja, a teraz to "wolna amerykanka" ;D
U mnie malenstwo jest niezle aktywne, i to zawsze jak ja chce odpoczac, dzis nawet na krzesle u dentysty dawalo mamci popalic :laugh:

Do góry