reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy naszych Maleństw :)

to napewno on Moniqa - my mamy nigdy sie nie mylimy.
Ja tez juz zaczynam czuc swoje, ale na razie nieregularnie i tak bardzo delikatnie, ale juz sie ciesze.. :)

reklama
Wisze Moniqo - mój mąż twierdzi nawet, że niepotrzebnie panikuje bo maluch ma też lepsze i gorsze dni i pogoda może źle na niego działać. Przez sobotę i niedzielę do popołudnia nic mi nie bulgotało i prawie byłam gotowa jechac do szpitala. Wczoraj wieczorem po kolacji bulgotał mi chyba godzinę, aż było słychać. Więc jak mu się nie chce to nie i już ;D ;D ;D

No to Nasi mezowie sie chyba zgadali ;) .... ale sama wiesz jak to jest ;) ... jejQ ja juz bym chciala takie konkretne "kopy" poczuc :) ... ale przyznac musze ze coraz czesciej i mocniej czuje maluszka :)

Mój Skarbek dziś tak fajnie łaskotał..Ja się śmiałam, bo to dziwne uczucie..swędzi i łaskocze prawa strona brzusia..Ale drapanie nic nie pomaga-bo to swędzi tak od środka. Ale wiem że to maluszek.
Słuchajcie-czy przez takie słuchawki lekarskie (ale nie najwyższej jakości) można wysłuchać serduszko maluszka? Mężus w takie zainwestował, osłuchiwał już mocno..ale nic nie słychać.
Nie wiem czy się martwić, czy po prostu nie ma możliwości słyszeć (nawet jak przykładałamdo swojego serca to biło, ale tak z oddali)

Kasiu ;D ;D ;D ja tez probuje cos uslyszec, ale se ne da ;D .... podobno w pozniejszej ciązy mozna uslyszec dopiero ::) ... ja jak narazie slysze bulgotania, burczenia i inne takie ;D ... od czasu do czasu slysze tylko takie strasznie slabe puk puk ... oczywiscie wmawiam sobie ze to maluszek ;D ;)

To prawda, dopiero w III trymestrze bedzie mozna uslyszec przez taki sprzecior ;D
Ja zauwazylam ze malenstwo lubi miec duzo miejsca do ruszania sie, wiec jak siedze nie moge miec konta 90stopni bo malenstwo kopie ze ciasno, a jak tylko sie bardziej pochyle do tylu to od razu czuje spokojne ruchy. No i ba zawsze jak chce spac to jest seria ruchow w brzuszku ;D

Juz jestem pewna ze to co czuje to kopniaki malucha :) .. dzisiaj podczas odsluchiwania serduszka maluszek kopnal mamuske co bylo slychac i czuc ;) .. a i dowiedzialam sie dlaczego maluchy najczesciej ruszaja sie po jedzonku ;D ... po 1 dostaja "zastrzyk energii" a po 2 jelita zaczynaja sie ruszac i "udezaja" w maluszka, wtedy on sie budzi i zaczyna byc cyt." zmierzly" ;D

Tiaa...a moje Słoneczko, skopało mamusię podczas wylegiwania się na sofie. Chyba nie lubi jak mamusia się legwani. A ja lezałam, bo własnie nagrzewałam sobie plecki okładem (pomaga) bo zaczęły mocno boleć.
Hmm..i jak tu dogodzić i sobie i maluszkowi, który lubi jak mamusia kołysze? Ale tak swoją drogą super uczucie..już nie tylko z jednej strony brzusia,ale w okolicach pępuszka raz z jednej,raz z drugiej strony..i wielki bąbelek..pewnie i nóżka i rączka była, hihi. Wyraźnie czuć, jak nigdy

Kasiu Nasze maluchy sa podobne .. u mnie tez najczesciej maluch sie uaktywnia jak mam zamienia sie w lenia ;D hihi ..

reklama
czytałam ze didzius najbardziej szaleje jak mama odpoczywa....zresztą u mnie ta toria ma swoje potwierdzenie.....zawsze jak sie kladę.....a najlepiej po jakiejs przekąsce....wtedy bobo zaczyna tanćowac w brzuszku.....natomiast w ciągu dnia kiedy sie poruszam śpi....jest mu błogo bo mama ruszając się kołysze go przyjemnie... :-)
....wczoraj mąż przystawił ucho do brzuszka by usłyszeć to tam sie w środku dzieje.....najwyraźniej dzidzi sie nie spodobalo ze ktos "spłaszcza" jego domek i kopnął tatę w polika..heheeh :D
mąż pierwszy raz przez skóre to poczuł ;D...slodko co/

buzki

Do góry