reklama
rudykot2
Mama Franka Baranka
Wisze Moniqo - mój mąż twierdzi nawet, że niepotrzebnie panikuje bo maluch ma też lepsze i gorsze dni i pogoda może źle na niego działać. Przez sobotę i niedzielę do popołudnia nic mi nie bulgotało i prawie byłam gotowa jechac do szpitala. Wczoraj wieczorem po kolacji bulgotał mi chyba godzinę, aż było słychać. Więc jak mu się nie chce to nie i już ;D ;D ;D
kasia_2005
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
Mój Skarbek dziś tak fajnie łaskotał..Ja się śmiałam, bo to dziwne uczucie..swędzi i łaskocze prawa strona brzusia..Ale drapanie nic nie pomaga-bo to swędzi tak od środka. Ale wiem że to maluszek.
Słuchajcie-czy przez takie słuchawki lekarskie (ale nie najwyższej jakości) można wysłuchać serduszko maluszka? Mężus w takie zainwestował, osłuchiwał już mocno..ale nic nie słychać.
Nie wiem czy się martwić, czy po prostu nie ma możliwości słyszeć (nawet jak przykładałamdo swojego serca to biło, ale tak z oddali)
Słuchajcie-czy przez takie słuchawki lekarskie (ale nie najwyższej jakości) można wysłuchać serduszko maluszka? Mężus w takie zainwestował, osłuchiwał już mocno..ale nic nie słychać.
Nie wiem czy się martwić, czy po prostu nie ma możliwości słyszeć (nawet jak przykładałamdo swojego serca to biło, ale tak z oddali)
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Kasiu ;D ;D ;D ja tez probuje cos uslyszec, ale se ne da ;D .... podobno w pozniejszej ciązy mozna uslyszec dopiero : ... ja jak narazie slysze bulgotania, burczenia i inne takie ;D ... od czasu do czasu slysze tylko takie strasznie slabe puk puk ... oczywiscie wmawiam sobie ze to maluszek ;D
PaulinaAnna
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
To prawda, dopiero w III trymestrze bedzie mozna uslyszec przez taki sprzecior ;D
Ja zauwazylam ze malenstwo lubi miec duzo miejsca do ruszania sie, wiec jak siedze nie moge miec konta 90stopni bo malenstwo kopie ze ciasno, a jak tylko sie bardziej pochyle do tylu to od razu czuje spokojne ruchy. No i ba zawsze jak chce spac to jest seria ruchow w brzuszku ;D
Ja zauwazylam ze malenstwo lubi miec duzo miejsca do ruszania sie, wiec jak siedze nie moge miec konta 90stopni bo malenstwo kopie ze ciasno, a jak tylko sie bardziej pochyle do tylu to od razu czuje spokojne ruchy. No i ba zawsze jak chce spac to jest seria ruchow w brzuszku ;D
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Juz jestem pewna ze to co czuje to kopniaki malucha .. dzisiaj podczas odsluchiwania serduszka maluszek kopnal mamuske co bylo slychac i czuc .. a i dowiedzialam sie dlaczego maluchy najczesciej ruszaja sie po jedzonku ;D ... po 1 dostaja "zastrzyk energii" a po 2 jelita zaczynaja sie ruszac i "udezaja" w maluszka, wtedy on sie budzi i zaczyna byc cyt." zmierzly" ;D
kasia_2005
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
Tiaa...a moje Słoneczko, skopało mamusię podczas wylegiwania się na sofie. Chyba nie lubi jak mamusia się legwani. A ja lezałam, bo własnie nagrzewałam sobie plecki okładem (pomaga) bo zaczęły mocno boleć.
Hmm..i jak tu dogodzić i sobie i maluszkowi, który lubi jak mamusia kołysze? Ale tak swoją drogą super uczucie..już nie tylko z jednej strony brzusia,ale w okolicach pępuszka raz z jednej,raz z drugiej strony..i wielki bąbelek..pewnie i nóżka i rączka była, hihi. Wyraźnie czuć, jak nigdy
Hmm..i jak tu dogodzić i sobie i maluszkowi, który lubi jak mamusia kołysze? Ale tak swoją drogą super uczucie..już nie tylko z jednej strony brzusia,ale w okolicach pępuszka raz z jednej,raz z drugiej strony..i wielki bąbelek..pewnie i nóżka i rączka była, hihi. Wyraźnie czuć, jak nigdy
reklama
Czarodziejka
Fanka BB :)
czytałam ze didzius najbardziej szaleje jak mama odpoczywa....zresztą u mnie ta toria ma swoje potwierdzenie.....zawsze jak sie kladę.....a najlepiej po jakiejs przekąsce....wtedy bobo zaczyna tanćowac w brzuszku.....natomiast w ciągu dnia kiedy sie poruszam śpi....jest mu błogo bo mama ruszając się kołysze go przyjemnie... :-)
....wczoraj mąż przystawił ucho do brzuszka by usłyszeć to tam sie w środku dzieje.....najwyraźniej dzidzi sie nie spodobalo ze ktos "spłaszcza" jego domek i kopnął tatę w polika..heheeh
mąż pierwszy raz przez skóre to poczuł ;D...slodko co/
buzki
....wczoraj mąż przystawił ucho do brzuszka by usłyszeć to tam sie w środku dzieje.....najwyraźniej dzidzi sie nie spodobalo ze ktos "spłaszcza" jego domek i kopnął tatę w polika..heheeh
mąż pierwszy raz przez skóre to poczuł ;D...slodko co/
buzki