reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

ja miałam robiona biopsje bez znieczulenia, ból jest porównywały do boli menstruacyjnych trwa tylko chwile i po badaniu nic nie boli :)

transfer jeszcze nie skreślony skoro nie robiłaś bety ani testu :) a może to akurat ten cud

jakie masz spisane badania immunologiczne ?
Cytokiny
Komórki nk
Kiry +hla-c
Allo-mlr

I biopsja endometrium z ocena receptywnosci, i czegos jeszcze, mam zapisane w domu🙄
To mi z kliniki zapisali ostatnio w razie jakby sie nie udało.

reklama
Smutno, od srody do soboty bylam zestresowana jak nigdy. W niedziele sobie uświadomiłam ze trudno, kiedys sie uda😟
Nie robilam bety, rano dzis byla kolejka na 20 osob i nie chcialo mi sie czekac, jutro zrobie test, w piatek bete dla potwierdzenia by leki odstawić i tyle.
Czuje jakbym zaraz miala okres dostac, No i wewnętrznie czuje ze cos mi w immuno wyjdzie nie tak.
Mysle ze w marcu bym zrobila te badania i ewentualnie transfer🙄
Ja też czułam brzuch jakbym miała za chwilę dostać okres, poszłam na betę bez emocji i się zaskoczyłam. Tobie życzę tego samego zaskoczenia. Trzymam kciuki. Idź na betę, bo jakby co musisz sprawdzać szybko TSH 😘

Smutno, od srody do soboty bylam zestresowana jak nigdy. W niedziele sobie uświadomiłam ze trudno, kiedys sie uda😟
Nie robilam bety, rano dzis byla kolejka na 20 osob i nie chcialo mi sie czekac, jutro zrobie test, w piatek bete dla potwierdzenia by leki odstawić i tyle.
Czuje jakbym zaraz miala okres dostac, No i wewnętrznie czuje ze cos mi w immuno wyjdzie nie tak.
Mysle ze w marcu bym zrobila te badania i ewentualnie transfer🙄
Mam nadzieję, że jednak intuicja Cię myli i jutro przeczytamy wieści i dwóch kreskach 🤞

Ja to się zastanawiam czy warto jest wydawać pieniądze na te drogie badania, teraz byłam na wizycie u takiego profesora z Białegostoku i on powiedział, że najważniejszy jest zarodek, a te dodatkowe badania to tylko dobry biznes klinik a sam w końcu też klinikę prowadzi, więc chociaż był uczciwy.

Ja to się zastanawiam czy warto jest wydawać pieniądze na te drogie badania, teraz byłam na wizycie u takiego profesora z Białegostoku i on powiedział, że najważniejszy jest zarodek, a te dodatkowe badania to tylko dobry biznes klinik a sam w końcu też klinikę prowadzi, więc chociaż był uczciwy.
Nie do końca się zgadzam. Co w przypadku gdy twój organizm zarodek traktuję jak coś złego a nie ciążę i nie pozwoli mu się zadomowić?

Ja akurat wszystkie badania robie poza klinika wiec nie maja w tym zadnego dochodu 😀

reklama
Do góry