reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Ja mdłości jakoś za bardzo nie miałam ale z kolei byłam bardzo zmęczona i mogłam ciągle spać,mam wrażenie że pierwsze trzy miesiące to było głównie spanie 😂 i to w takim stopniu że wracałam z pracy,nie miałam siły jeść tylko szłam spać 😂 może też dlatego mdłości mnie ominęły ☺️
Trzymam kciuki kochana żeby wszystko było dobrze, za dobre przyrosty, brak plamienia i jak najnudniejsza ciąże. Widok dziecka które macha sobie rączką i nóżka na USG wynagradza wszystko,każdy stres,każda dolegliwość, od razu o tym wszystkim się zapomina ❤️
Cudowna historia ♥️ ja w środę 2 kontrola i decyzja o transferze mrozaczka 27/28.12 na koniec roku prezencik 🥰

Dużo zdrówka i miłości 🫶🏻
Czekamy na info jak już bejbik będzie na świecie 😊

reklama
Ja mdłości jakoś za bardzo nie miałam ale z kolei byłam bardzo zmęczona i mogłam ciągle spać,mam wrażenie że pierwsze trzy miesiące to było głównie spanie 😂 i to w takim stopniu że wracałam z pracy,nie miałam siły jeść tylko szłam spać 😂 może też dlatego mdłości mnie ominęły ☺️
Trzymam kciuki kochana żeby wszystko było dobrze, za dobre przyrosty, brak plamienia i jak najnudniejsza ciąże. Widok dziecka które macha sobie rączką i nóżka na USG wynagradza wszystko,każdy stres,każda dolegliwość, od razu o tym wszystkim się zapomina ❤️
Na kiedy masz termin?
Ja niby czuję jakiś brak energii, ale ze spaniem znów mam odwrotnie. W dzień nawet drzemki nie mam, w nocy kilka razy się budzę i zasnąć nie mogę. Na szczęście trochę rano dłużej mogę dospać. Pewnie to przez te skrajne emocje.
A pamiętasz kiedy zaczęłaś odstawiać poszczególne leki, albo dostałaś nowe?

Na kiedy masz termin?
Ja niby czuję jakiś brak energii, ale ze spaniem znów mam odwrotnie. W dzień nawet drzemki nie mam, w nocy kilka razy się budzę i zasnąć nie mogę. Na szczęście trochę rano dłużej mogę dospać. Pewnie to przez te skrajne emocje.
A pamiętasz kiedy zaczęłaś odstawiać poszczególne leki, albo dostałaś nowe?
11 lutego więc już niedługo ☺️
Moja koleżanka z pracy przez 5 miesięcy nie wiedziała że jest w ciąży, więc serio każdy totalnie inaczej to przeżywa 😂
Dużo wypoczywaj i bez stresu 🫶🏻
Co do leków - w 10tc odstawiony został Encorton (odstawiłam stopniowo), w 12/13 tc duphaston (też stopniowo schodziłam z dawki). Z nowych leków to dostałam tylko żelazo w 16 tc bo mi hemoglobina zaczęła spadać , a tak to biorę tylko Letrox na stałe (dawka 100 aktualnie 🙈) bo choruje na tarczycę i suple

11 lutego więc już niedługo ☺️
Moja koleżanka z pracy przez 5 miesięcy nie wiedziała że jest w ciąży, więc serio każdy totalnie inaczej to przeżywa 😂
Dużo wypoczywaj i bez stresu 🫶🏻
Co do leków - w 10tc odstawiony został Encorton (odstawiłam stopniowo), w 12/13 tc duphaston (też stopniowo schodziłam z dawki). Z nowych leków to dostałam tylko żelazo w 16 tc bo mi hemoglobina zaczęła spadać , a tak to biorę tylko Letrox na stałe (dawka 100 aktualnie 🙈) bo choruje na tarczycę i suple
Pamiętam, że też masz tarczycę. Ja już jestem na dawce 75x3, 100x4. TSH od razu po pozytywnej becie skoczyło na 3,4. Teraz mam 2,2. Kolejne badanie za 4 tygodnie.

Cudowna historia ♥️ ja w środę 2 kontrola i decyzja o transferze mrozaczka 27/28.12 na koniec roku prezencik 🥰

Dużo zdrówka i miłości 🫶🏻
Czekamy na info jak już bejbik będzie na świecie 😊
Pięknie zakończysz ten rok. Trzymam kciukasy 🤞🏼🤞🏼

Ja niestety dopiero po nowym roku będę działać. Estrofem od 3 dc i wizyta 8 stycznia dopiero.

Wierzę, że to będzie w końcu mój rok 💚

Jak u Ciebie @Bolilol? Jak się czujesz?
oby! Oby to był Twój rok! 🤍

U mnie się niestety pokomplikowalo. W piątek zaczęłam plamić, byłam na USG i niestety nad pecherzykiem ciążowym mam skupisko krwiaków większe niż sam pęcherzyk 🥺 jestem przerażona, jak to pęknie, to zabierze ze sobą Bombelka 🥺 jutro mam wizytę u mojego lekarza, mam nadzieję, że on będzie miał dla mnie jakieś dobre wieści i powie, że nie jest tak źle

reklama
oby! Oby to był Twój rok! 🤍

U mnie się niestety pokomplikowalo. W piątek zaczęłam plamić, byłam na USG i niestety nad pecherzykiem ciążowym mam skupisko krwiaków większe niż sam pęcherzyk 🥺 jestem przerażona, jak to pęknie, to zabierze ze sobą Bombelka 🥺 jutro mam wizytę u mojego lekarza, mam nadzieję, że on będzie miał dla mnie jakieś dobre wieści i powie, że nie jest tak źle
Jejku :( przykro mi, że musisz przechodzić przez taki stres, jakby do tej pory było go mało :( trzymam kciuki, żeby Bombelek był silny jak jego mama i żeby wszystko potoczyło się dobrze!💚

Do góry