reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Drugi zarodek rozwinal sie dopiero w 7 dobie i jest nizszej klasy, wiec nie ma sensu transferować go oddzielnie. Prawdopodobnie źle zareagowałam na stymulacje, bo pierwsza stymulacja też jest trochę testem, jak organizm reaguje na leki. Jeśli transfer się nie przyjmie (odpukac :) ), chce jak najszybciej podejść do kolejnej stymulacji, i może tym razem będzie więcej zarodkow. Mam 36 lat i AMH lekko powyżej 1.
To trzymam kciuki żeby się udało 🙂

U nas pierwszy transfer na cyklu naturalnym bez żadnej reakcji, nie przyjęło się. Drugi na naturalnym - transfer udany, poronienie, ale póki co nie wiadomo z jakiej przyczyny. Teraz będę optowała za cyklem naturalnym, zobaczymy co powie lekarz.
W Kielcach lekarze niechętnie chcą podawać 2 zarodki.

U nas pierwszy transfer na cyklu naturalnym bez żadnej reakcji, nie przyjęło się. Drugi na naturalnym - transfer udany, poronienie, ale póki co nie wiadomo z jakiej przyczyny. Teraz będę optowała za cyklem naturalnym, zobaczymy co powie lekarz.
W Kielcach lekarze niechętnie chcą podawać 2 zarodki.
w mojej klinice zagadzaja sie na podanie 2 zarodkow, ale lekarz tez patrzy na wyglad kobiety, bo jezeli jest mala i drobna w biodrach to odmawiaja ze wzgledu bezpieczenstwa. Ja ostatnio miala miec podane 2 zarodki ale niestety uzyskalismy tylko 1 :( może następnym razem pójdzie lepiej

Dziewczyny, zrobiłam cytologię przed stymulacją i wyglada na to ze mam jakis stan zapalny? Czy ktoras z Was tak miala ? Czy to odroczy caly proces ? Wizyta 20 pazdziernika a lekarz na razie nie odpisuje 😬

Rozpoznanie według SYSTEMU BETHESDA 2014
A. Rozmaz odpowiedni do oceny, zawiera komórki endocerwikalne.
B. Nie stwierdzono zmian śródnabłonkowych i procesu złośliwego.
C. Komórki nabłonka ectocervix bez cech dojrzewania.
Skąpa flora bakteryjna. Odczyn zapalny.
D. Kontrola cytologiczna wg zaleceń lekarza prowadzącego.
Obraz cytologiczny odpowiada gr. II wg Pap.

@Devin kochana czy to dziś?
Testy wczoraj i dziś negatywne. A za 1 razem juz 5-6 dpt byly pozytywne.
Wiec bete zrobilam dla formalności. Wyszlo zero☹️ chyba nie bede powtarzać za dwa dni bo nic z zerowej nie urosnie😳No i tym razem mam plamienia jakby moj organizm juz chcial okres dostac.
Wiec chyba odstawiam luteine.
Hmmm nie wiem co dalej. Mam wizyte w pakiecie po nieudanym transferze, pojde w polowie pazdziernika bo teraz zaczynam urlop i nie chce sobie zawracać glowy. Tylko teraz pewnie jakies badania zlecą☹️

Testy wczoraj i dziś negatywne. A za 1 razem juz 5-6 dpt byly pozytywne.
Wiec bete zrobilam dla formalności. Wyszlo zero☹️ chyba nie bede powtarzać za dwa dni bo nic z zerowej nie urosnie😳No i tym razem mam plamienia jakby moj organizm juz chcial okres dostac.
Wiec chyba odstawiam luteine.
Hmmm nie wiem co dalej. Mam wizyte w pakiecie po nieudanym transferze, pojde w polowie pazdziernika bo teraz zaczynam urlop i nie chce sobie zawracać glowy. Tylko teraz pewnie jakies badania zlecą☹️
och nie 😞 bardzo mi przykro 😞

och nie 😞 bardzo mi przykro 😞
Mi tez ☹️ale co zrobic, trzeba walczyć dalej :p
Oczywiscie powiedzialam staremu ostatnio ze w tym roku na pewno nie bo nie ma kasy ale juz kalkuluje co by tu odlozyc i mysle o listopadzie. Zobacze co powie na wizycie.
Kuzwa nie dosc ze nie udaje sie naturalnie, robimy wszystko, ładujemy w siebie leki, wydajemy tyle kasy, mam zrosty w żyłach od pobierania krwi, po luteine ciagle chce mi sie spac, to jeszcze kuzwa sie nie udaje. A jakas patologia rodzi i zakopuje albo wyrzuca brrrr tego nigdy nie zrozumiem…

reklama
Mi tez ☹️ale co zrobic, trzeba walczyć dalej :p
Oczywiscie powiedzialam staremu ostatnio ze w tym roku na pewno nie bo nie ma kasy ale juz kalkuluje co by tu odlozyc i mysle o listopadzie. Zobacze co powie na wizycie.
Kuzwa nie dosc ze nie udaje sie naturalnie, robimy wszystko, ładujemy w siebie leki, wydajemy tyle kasy, mam zrosty w żyłach od pobierania krwi, po luteine ciagle chce mi sie spac, to jeszcze kuzwa sie nie udaje. A jakas patologia rodzi i zakopuje albo wyrzuca brrrr tego nigdy nie zrozumiem…
Też tego nie mogę zrozumieć.

Do góry