reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Mi tez ☹️ale co zrobic, trzeba walczyć dalej :p
Oczywiscie powiedzialam staremu ostatnio ze w tym roku na pewno nie bo nie ma kasy ale juz kalkuluje co by tu odlozyc i mysle o listopadzie. Zobacze co powie na wizycie.
Kuzwa nie dosc ze nie udaje sie naturalnie, robimy wszystko, ładujemy w siebie leki, wydajemy tyle kasy, mam zrosty w żyłach od pobierania krwi, po luteine ciagle chce mi sie spac, to jeszcze kuzwa sie nie udaje. A jakas patologia rodzi i zakopuje albo wyrzuca brrrr tego nigdy nie zrozumiem…
wszystkie czujemy to sama :(
ja tez tego nie rozumiem :(

reklama
Hejka. Jestem właśnie po punkcji. Z 12 pęcherzyków udało się pobrać 8 oocytow. Ale jestem troche zdziwiona bo lekarz na razie nie umówił mnie na żaden tranfer. Mam mieć za tydzień w czwartek normalną wizytę, na której pewnie dowiem sie wszystkiego. Po wybudzeniu powiedział mi tylko że mogę mieć miesiączkę i żebym się nie wystarszyła. Trochę się martwię czemu nic nie powiedział o transferze, który powinien być między 2 a 5 dobą po punkcji.( tak przynajmniej czytałam). Czy któraś z Was też tak miała?

Hejka. Jestem właśnie po punkcji. Z 12 pęcherzyków udało się pobrać 8 oocytow. Ale jestem troche zdziwiona bo lekarz na razie nie umówił mnie na żaden tranfer. Mam mieć za tydzień w czwartek normalną wizytę, na której pewnie dowiem sie wszystkiego. Po wybudzeniu powiedział mi tylko że mogę mieć miesiączkę i żebym się nie wystarszyła. Trochę się martwię czemu nic nie powiedział o transferze, który powinien być między 2 a 5 dobą po punkcji.( tak przynajmniej czytałam). Czy któraś z Was też tak miała?
Jeżeli masz wizytę za tydzień, to znaczy, że nie będzie świeżego transferu... Tak się umawialiście? Badasz zarodki?

mozliwe ze lekarz chce przeprowadzic transfer na cyklu sztucznym, dlatego czeka na rozpocznie nowego cyklu, masz moze problemu z owulacja lub nieregularne cykle ?

no właśnie lekarz nic nie mówił na ten temat. gdy go pytałam o transfer zarodków to kazał nie zapeszać. I nie decydowaliśmy się na badanie zarodkow
teraz przez najbliższe 5 dni okaże sie ile udalo wam sie uzyskac zarodkow zdatnych do transferu :)
czasami lekarz decydują sie na cykl sztuczny bo jest wstanie nim manipulować i może zdecydować kiedy wykonać transfer, jeżeli twoja klinika np. nie pracuje w niedziele a owulacja wypadnie ci w niedziele to jesteś stratna cykl i leki jeżeli jakieś zostaną ci przepisane,

moze warto zadzwonic do kliniki i sie dopytac dla pewnosci dlaczego lekarz podjął taka decyzje a nie inna

reklama
Do góry