reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

dziewczyny orientujecie sie czy badania immunologicznie robi sie raz i wynik jest staly czy sa to badania z terminem waznosci ?
pytam bo mam badac immunologie ale nie wiem czy jest sens wykonac je np. okolo 2-3 miesiace przed transferem czy lepiej wykonac je przed samym transferem
Immunologia jest zmienna, ale nie wiem jaką ma ważność. Jak byłam na pierwszej wizycie w klinice listopad/grudzień, to wyniki miałam jakoś z wakacji.

Jakie będziesz robiła badania immunologiczne? Z zalecenia immunologa, czy dr z kliniki?

reklama
Immunologia jest zmienna, ale nie wiem jaką ma ważność. Jak byłam na pierwszej wizycie w klinice listopad/grudzień, to wyniki miałam jakoś z wakacji.

Jakie będziesz robiła badania immunologiczne? Z zalecenia immunologa, czy dr z kliniki?
zalecenia z kliniki, po otrzymaniu wyników klinika kontaktuje sie z dr. Sydorem i wspólnie wdrążają leczenie

hej
W ogóle nie widziałam wiadomości w tym wątku 🙈
ja tez brałam menopur+orgalutran, najpierw menopur 150 ale szybko okazało się, ze słabo reaguję na taką dawkę i podnosili aż skończyliśmy na 375j 🙄 u mnie amh ponad 3, pcos i wiek poniżej 35rz ;) nie robiliśmy żadnych badań genetycznych.
U mnie póki co wiem o 4 zarodkach dobrej jakości i dwóch słabo rokujących - to info z niedzieli. Dziś dzwoniłam ale już nie było embriologow, jutro od rana mam zadzwonić jeszcze raz. Transfer planowany mamy na czwartek :) mam nadzieję, ze nic się nie zmieni 🙏🏻
hej. Powiedz ile miałaś pęcherzyków po stymulacji?

hej

hej. Powiedz ile miałaś pęcherzyków po stymulacji?
11 lub 12 pecherzykow, dokładnie nie pamietam, ale kilka było pustych, kilka złej jakości itd i finalnie mialam po pierwszej dobie 6 komórek, a do końca zostały z nami 3 zarodki, jeden został podany a dwa pozostałe mamy zamrożone :)

Hej dziewczynki. My też z mężem zaczynamy dopiero proces in vitro. W sumie my już mamy jedno dorosłe dziecko i po 20 latach zapragnęliśmy mieć drugie. Ja mam 38 lat, AMH na poziomie 1 , no i lekarz stwierdził że bez in vitro raczej są małe szanse. Jestem w trakcie stymulacji. Po pierwszej wizycie obserwacyjnej lekarz naliczył 14 pęcherzyków. Planowana punkcja pod koniec przyszłego tygodnia. Mam nadzieję, że znajdą się zarodki dobrej jakości

reklama
Hej dziewczynki. My też z mężem zaczynamy dopiero proces in vitro. W sumie my już mamy jedno dorosłe dziecko i po 20 latach zapragnęliśmy mieć drugie. Ja mam 38 lat, AMH na poziomie 1 , no i lekarz stwierdził że bez in vitro raczej są małe szanse. Jestem w trakcie stymulacji. Po pierwszej wizycie obserwacyjnej lekarz naliczył 14 pęcherzyków. Planowana punkcja pod koniec przyszłego tygodnia. Mam nadzieję, że znajdą się zarodki dobrej jakości
U mnie na obserwacji jajników było chyba około 12 pecherzykow, ale ja mam pcos i amh przez to nienaturalnie wysokie, kilka pecherzykow było zwyczajnie puste 🤷🏻‍♀️ chociaż końcowy wynik i tak naprawdę jest niezły.
Po punkcji uzyskacie komórki, nie zarodki :) zarodki powstaną dopiero kiedy pobrane komórki zostaną skutecznie zapłodnione i zaczną się dzielić. Trzymam kciuki za powodzenie całej procedury 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Do góry