reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

dziewczyny orientujecie sie czy badania immunologicznie robi sie raz i wynik jest staly czy sa to badania z terminem waznosci ?
pytam bo mam badac immunologie ale nie wiem czy jest sens wykonac je np. okolo 2-3 miesiace przed transferem czy lepiej wykonac je przed samym transferem
Immunologia jest zmienna, ale nie wiem jaką ma ważność. Jak byłam na pierwszej wizycie w klinice listopad/grudzień, to wyniki miałam jakoś z wakacji.

Jakie będziesz robiła badania immunologiczne? Z zalecenia immunologa, czy dr z kliniki?

reklama
Immunologia jest zmienna, ale nie wiem jaką ma ważność. Jak byłam na pierwszej wizycie w klinice listopad/grudzień, to wyniki miałam jakoś z wakacji.

Jakie będziesz robiła badania immunologiczne? Z zalecenia immunologa, czy dr z kliniki?
zalecenia z kliniki, po otrzymaniu wyników klinika kontaktuje sie z dr. Sydorem i wspólnie wdrążają leczenie

hej
W ogóle nie widziałam wiadomości w tym wątku 🙈
ja tez brałam menopur+orgalutran, najpierw menopur 150 ale szybko okazało się, ze słabo reaguję na taką dawkę i podnosili aż skończyliśmy na 375j 🙄 u mnie amh ponad 3, pcos i wiek poniżej 35rz ;) nie robiliśmy żadnych badań genetycznych.
U mnie póki co wiem o 4 zarodkach dobrej jakości i dwóch słabo rokujących - to info z niedzieli. Dziś dzwoniłam ale już nie było embriologow, jutro od rana mam zadzwonić jeszcze raz. Transfer planowany mamy na czwartek :) mam nadzieję, ze nic się nie zmieni 🙏🏻
hej. Powiedz ile miałaś pęcherzyków po stymulacji?

hej

hej. Powiedz ile miałaś pęcherzyków po stymulacji?
11 lub 12 pecherzykow, dokładnie nie pamietam, ale kilka było pustych, kilka złej jakości itd i finalnie mialam po pierwszej dobie 6 komórek, a do końca zostały z nami 3 zarodki, jeden został podany a dwa pozostałe mamy zamrożone :)

Hej dziewczynki. My też z mężem zaczynamy dopiero proces in vitro. W sumie my już mamy jedno dorosłe dziecko i po 20 latach zapragnęliśmy mieć drugie. Ja mam 38 lat, AMH na poziomie 1 , no i lekarz stwierdził że bez in vitro raczej są małe szanse. Jestem w trakcie stymulacji. Po pierwszej wizycie obserwacyjnej lekarz naliczył 14 pęcherzyków. Planowana punkcja pod koniec przyszłego tygodnia. Mam nadzieję, że znajdą się zarodki dobrej jakości

reklama
Hej dziewczynki. My też z mężem zaczynamy dopiero proces in vitro. W sumie my już mamy jedno dorosłe dziecko i po 20 latach zapragnęliśmy mieć drugie. Ja mam 38 lat, AMH na poziomie 1 , no i lekarz stwierdził że bez in vitro raczej są małe szanse. Jestem w trakcie stymulacji. Po pierwszej wizycie obserwacyjnej lekarz naliczył 14 pęcherzyków. Planowana punkcja pod koniec przyszłego tygodnia. Mam nadzieję, że znajdą się zarodki dobrej jakości
U mnie na obserwacji jajników było chyba około 12 pecherzykow, ale ja mam pcos i amh przez to nienaturalnie wysokie, kilka pecherzykow było zwyczajnie puste 🤷🏻‍♀️ chociaż końcowy wynik i tak naprawdę jest niezły.
Po punkcji uzyskacie komórki, nie zarodki :) zarodki powstaną dopiero kiedy pobrane komórki zostaną skutecznie zapłodnione i zaczną się dzielić. Trzymam kciuki za powodzenie całej procedury 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Do góry