Hej, dołączam do Was :-) 35 lat, pierwsze podejście. Aktualnie czekam na testowanie po 1 kriotransferze, który był 3.06. Testuję za dwa dni (12 dpt). Nie miałam transferu w tym cyklu co punkcja ze względu na ryzyko hiperstymulacji. I dobrze, bo byłam nieźle pokłuta - pobrane zostały 24 komórki, z czego 10 zamroziliśmy, a kolejne 10 zostało zapłodnionych (4 odrzucono ze względu na słabą jakość). Finalnie otrzymaliśmy 7 zarodków dobrej/bardzo dobrej jakości. Zdecydowaliśmy się na mrożenie oocytów, żebym nie musiała podchodzić drugi raz do stymulacji, która dla mnie była bardzo nieprzyjemna (fizycznie i psychicznie). Mam ogromną nadzieję, że pierwszy transfer będzie jednocześnie tym udanym
reklama
marzycielko
Fanka BB :)
Myślę że gdzieś za 2 tygodnie ale jeszcze nie znam konkretnej daty w piątek będę wiedzieć więcej bo mam wizytę u lekarzaA kiedy transfer?
U mnie to dopiero pierwsza doba
P
paulina7891
Gość
Hejo, myślę o Tobie. Weszłam,żeby zobaczyć jak u Ciebie sytuacja. W piątek też tu wpadnęMyślę że gdzieś za 2 tygodnie ale jeszcze nie znam konkretnej daty w piątek będę wiedzieć więcej bo mam wizytę u lekarza
marzycielko
Hej, miło mi to czytaćHejo, myślę o Tobie. Weszłam,żeby zobaczyć jak u Ciebie sytuacja. W piątek też tu wpadnę
A jak tam u ciebie i malucha ?
Blue1996
@marzycielko kochana tak bardzo Wam kibicuję!
P
paulina7891
Gość
W piątek dam znać, bo jadę na pierwsze USG. Ogólnie 3 razy plamilam/krwawiłam. Lekarz każe się nie niepokoic :/ jestem obstawiona lekami, więc na tym etapie i tak nic i nikt mi nie pomoże. Dużo wypoczywam. Od transferu jestem na zwolnieniu.Hej, miło mi to czytać
A jak tam u ciebie i malucha ?
P
paulina7891
Gość
Witaj moja "jeszcze" rówieśniczko. Trzymam za Ciebie kciuki. U mnie pierwszy crio udany. Teraz czekam na pierwsze USG.Hej, dołączam do Was :-) 35 lat, pierwsze podejście. Aktualnie czekam na testowanie po 1 kriotransferze, który był 3.06. Testuję za dwa dni (12 dpt). Nie miałam transferu w tym cyklu co punkcja ze względu na ryzyko hiperstymulacji. I dobrze, bo byłam nieźle pokłuta - pobrane zostały 24 komórki, z czego 10 zamroziliśmy, a kolejne 10 zostało zapłodnionych (4 odrzucono ze względu na słabą jakość). Finalnie otrzymaliśmy 7 zarodków dobrej/bardzo dobrej jakości. Zdecydowaliśmy się na mrożenie oocytów, żebym nie musiała podchodzić drugi raz do stymulacji, która dla mnie była bardzo nieprzyjemna (fizycznie i psychicznie). Mam ogromną nadzieję, że pierwszy transfer będzie jednocześnie tym udanym
marzycielko
Wierzę że wszystko będzie dobrzeW piątek dam znać, bo jadę na pierwsze USG. Ogólnie 3 razy plamilam/krwawiłam. Lekarz każe się nie niepokoic :/ jestem obstawiona lekami, więc na tym etapie i tak nic i nikt mi nie pomoże. Dużo wypoczywam. Od transferu jestem na zwolnieniu.
MagicM
Ojej ale wspaniale, że aż tyle udało się uzyskać maluszków. A w ogóle jakie miałaś wskazania do in vitro?Hej, dołączam do Was :-) 35 lat, pierwsze podejście. Aktualnie czekam na testowanie po 1 kriotransferze, który był 3.06. Testuję za dwa dni (12 dpt). Nie miałam transferu w tym cyklu co punkcja ze względu na ryzyko hiperstymulacji. I dobrze, bo byłam nieźle pokłuta - pobrane zostały 24 komórki, z czego 10 zamroziliśmy, a kolejne 10 zostało zapłodnionych (4 odrzucono ze względu na słabą jakość). Finalnie otrzymaliśmy 7 zarodków dobrej/bardzo dobrej jakości. Zdecydowaliśmy się na mrożenie oocytów, żebym nie musiała podchodzić drugi raz do stymulacji, która dla mnie była bardzo nieprzyjemna (fizycznie i psychicznie). Mam ogromną nadzieję, że pierwszy transfer będzie jednocześnie tym udanym
reklama
MagicM
A jaki protokół miałaś ? Krótki czy długi?Hej, dołączam do Was :-) 35 lat, pierwsze podejście. Aktualnie czekam na testowanie po 1 kriotransferze, który był 3.06. Testuję za dwa dni (12 dpt). Nie miałam transferu w tym cyklu co punkcja ze względu na ryzyko hiperstymulacji. I dobrze, bo byłam nieźle pokłuta - pobrane zostały 24 komórki, z czego 10 zamroziliśmy, a kolejne 10 zostało zapłodnionych (4 odrzucono ze względu na słabą jakość). Finalnie otrzymaliśmy 7 zarodków dobrej/bardzo dobrej jakości. Zdecydowaliśmy się na mrożenie oocytów, żebym nie musiała podchodzić drugi raz do stymulacji, która dla mnie była bardzo nieprzyjemna (fizycznie i psychicznie). Mam ogromną nadzieję, że pierwszy transfer będzie jednocześnie tym udanym
Podziel się: