reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Cześć dziewczyny:) ja jutro mam transfer (tak wnioskuje, bo nie informowali mnie, że coś odwołują). Miałam być informowana, gdyby coś było nie tak, więc jestem dobrej myśli. Ostatecznie nie dzwoniłam i nie dowiadywałam się jak tam postępy (chyba zwyczajnie się bałam i wolałam wierzyć, że skoro nie dzwonią to jest wszystko ok). Czy transfer jest bolesny? Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?🙈 Może być odroczony po porannych wynikach? W dniu punkcji miałam progesteron 5.87

Cześć dziewczyny:) ja jutro mam transfer (tak wnioskuje, bo nie informowali mnie, że coś odwołują). Miałam być informowana, gdyby coś było nie tak, więc jestem dobrej myśli. Ostatecznie nie dzwoniłam i nie dowiadywałam się jak tam postępy (chyba zwyczajnie się bałam i wolałam wierzyć, że skoro nie dzwonią to jest wszystko ok). Czy transfer jest bolesny? Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?🙈 Może być odroczony po porannych wynikach? W dniu punkcji miałam progesteron 5.87
Super! Jak to mówią lokalnie: "Brak nowin = dobre nowiny" :-)
Miałaś kiedykolwiek inseminację albo badanie sono HCG...? Bo odczucia są podobne na początku...
Zasadniczo możesz, ale nie musisz poczuć przejście kateteru przez szyjkę. Dla mnie jednak najgorszy był pełen pęcherz :-D Położna naciskała mi na brzuch głowicą USG, a lekarz grzebał poniżej :-D... nic fajnego ;-) Ale wszystko da się przeżyć zdecydowanie.
Co do progesteronu, nie miałam go badanego tak blisko transferu, wiem że przed punkcją (4 dni) wynosił poniżej 1, teraz przed mrożonym też, i taka była pożądana wartość.

Dosłownie, to mam progesteron: 5.97 ng/ml - czy to oznacza, że jest za wysoki? Już sama nie wiem jak interpretować te wartości, ale chyba dostałabym jakąś informację?
Sono Hcg wspominam jako mały koszmarek :crazy:

Dosłownie, to mam progesteron: 5.97 ng/ml - czy to oznacza, że jest za wysoki? Już sama nie wiem jak interpretować te wartości, ale chyba dostałabym jakąś informację?
Z tego co wiem to progesteron nie powinien być powyżej 1 podczas stymulacji ale nie wiem jak przed samym transferem
Co do samego transferu to jest bezbolesnym dla mnie najgorszy zawsze jest wziernik i rzeczywiście dosyć mocno wykonują USG ale wszystko jest do zniesienia bez większego problemu :)

reklama
Na pewno powinnaś dostać jakąś informację w razie czego.
Spokojnie, transfer to nie sono. Chodzi tylko o przejście cewnika...

Do góry