reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Kochana, organizm po stymulacji jest tak przeciążony, że lepiej poczekać ten miesiac czy dwa, dojść do siebie i zapewnić jak najlepsze warunki dla maluszka 💚 mnie to odroczenie też podłamało, też już bym chciała, ale nic na siłę. Lekarz wie co robi, trzeba mu zaufać. A po punkcji dość szybko przychodzi okres, więc niedługo zaczniesz nowy cykl. 🍀

U mnie niestety możliwe, że i w tym cyklu nie będzie transferu, bo miał być na naturalnym cyklu, a po punkcji nie zapowiada się u mnie owulacja:( jutro się dowiem.. a tak bardzo chciałam przed świętami 🥹
jesteśmy juz tak blisko, nie traćmy nadziei. Czas upłynie 💚

Co do mrożonego i świeżego transferu to różne opinie czytałam. Nie ma jednoznacznej informacji, który lepszy.
A po jakim czasie od punkcji u Ciebie przyszedł okres?

Dzwoniłam do kliniki. Z 18 pęcherzyków finalnie mamy 8 komórek z czego 4 zostały zapłodnione, a 4 zamrożone. Teraz czekanie do 5 doby jak się te zapłodnione rozwiną. Czy mogłybyście mi powiedzieć jak to wyglądało u Was? 4 zapłodnione to nie mało? Przecież nie wiadomo ile z nich się rozwinie do 5 doby… Zastanawiam się dlaczego nie zapłodniono od razu wiecej…

Dzwoniłam do kliniki. Z 18 pęcherzyków finalnie mamy 8 komórek z czego 4 zostały zapłodnione, a 4 zamrożone. Teraz czekanie do 5 doby jak się te zapłodnione rozwiną. Czy mogłybyście mi powiedzieć jak to wyglądało u Was? 4 zapłodnione to nie mało? Przecież nie wiadomo ile z nich się rozwinie do 5 doby… Zastanawiam się dlaczego nie zapłodniono od razu wiecej…
z reguły zapładniają 6 komórek chyba ze sa wskazania to zapładniają więcej, dziwne ze zapłodnili tylko 4

ja akurat jestem tym beznadziejnym przypadkiem:
1 stymulacja - 3 zapłodnione komórki - finalnie 1 zarodek z 3 doby
2 stymulacja - 6 zapłodnionych komórek - finalnie 1 zarodek z 5 doby

teraz będziemy zapładniać 10 komórkę

@Sunflowerxxx , @Madame JS jak wyglądały wasze początki. Może któraś bierze zastrzyki z heparyny?
Ja jestem obstawiona lekami od poczatku ciazy, biore prolutex, cyglogest, duphaston, acard, estrofem do teraz, i aktualnie w 13 tygodniu zaczynam schodzic z lekami az do 16 tygodnia. W 6 tygodniu mialam duze krwawienie, pojechalam na SOR, konsekwencja byl krwiak i odklejenie sie kosmowki na 1/3 dlugosci. Dodano mi nospe i lezalam prawie 4 tygodnie. Na szczescie juz jest dobrze, jestem w 13 tygodniu, z prenatalnych wychodzi ze chlopiec i najwazniejsze ciaza prawidłowa ;) Nie bralam zastrzykow z heparyny, nie mam przeciwskazan do brania, ale nie robilam zadnych badan oprócz morfologi.

reklama
Słuchajcie, może jest to idiotyczne pytanie, ale jakoś mam z tym cholerstwem problem. Jak zrobić badanie moczu jak biorę progesteron dopochwowo wieczorem? Wpada mi płyn z globulki (białe smugi) wraz z moczem do moczówki. A może to w niczym nie przeszkadza i niepotrzebnie kombinuję? 🤨
Ja bym na Twoim miejscu nie wziela globulki bezposrednio na noc tylko o godzinie 18:00, później sugeruje lezakowanie, zeby sie normalnie przyswoil, a wieczorem kapiel.
Ja generalnie biore globulki nie na noc tylko o tej 17-18 od poczatku transferu az do dziś :)

Do góry