Nie kombinuj już z tymi domowymi testami. Poczekaj na wynik betyRobię domowe testy i nie ciemnieją, cały czas bardzo blada linia, już trzeci dzień...
Jutro mam betę. Bardzo się boję
reklama
A po jakim czasie od punkcji u Ciebie przyszedł okres?Kochana, organizm po stymulacji jest tak przeciążony, że lepiej poczekać ten miesiac czy dwa, dojść do siebie i zapewnić jak najlepsze warunki dla maluszka mnie to odroczenie też podłamało, też już bym chciała, ale nic na siłę. Lekarz wie co robi, trzeba mu zaufać. A po punkcji dość szybko przychodzi okres, więc niedługo zaczniesz nowy cykl.
U mnie niestety możliwe, że i w tym cyklu nie będzie transferu, bo miał być na naturalnym cyklu, a po punkcji nie zapowiada się u mnie owulacja jutro się dowiem.. a tak bardzo chciałam przed świętami
jesteśmy juz tak blisko, nie traćmy nadziei. Czas upłynie
Co do mrożonego i świeżego transferu to różne opinie czytałam. Nie ma jednoznacznej informacji, który lepszy.
Wspaniale! Trzymam mocno kciuki, żeby Maleństwo się zdrowo rozwijałoHej ja miałam teraz mrozaczka 5 dniowego i chyba się udało musisz być cierpliwa na pewno Ci się uda.
DziękujęWspaniale! Trzymam mocno kciuki, żeby Maleństwo się zdrowo rozwijało
Lilli2
Fanka BB :)
Po 6 dniach, więc zaskoczył mnie pozytywnieA po jakim czasie od punkcji u Ciebie przyszedł okres?
Dzwoniłam do kliniki. Z 18 pęcherzyków finalnie mamy 8 komórek z czego 4 zostały zapłodnione, a 4 zamrożone. Teraz czekanie do 5 doby jak się te zapłodnione rozwiną. Czy mogłybyście mi powiedzieć jak to wyglądało u Was? 4 zapłodnione to nie mało? Przecież nie wiadomo ile z nich się rozwinie do 5 doby… Zastanawiam się dlaczego nie zapłodniono od razu wiecej…
marzycielko
z reguły zapładniają 6 komórek chyba ze sa wskazania to zapładniają więcej, dziwne ze zapłodnili tylko 4Dzwoniłam do kliniki. Z 18 pęcherzyków finalnie mamy 8 komórek z czego 4 zostały zapłodnione, a 4 zamrożone. Teraz czekanie do 5 doby jak się te zapłodnione rozwiną. Czy mogłybyście mi powiedzieć jak to wyglądało u Was? 4 zapłodnione to nie mało? Przecież nie wiadomo ile z nich się rozwinie do 5 doby… Zastanawiam się dlaczego nie zapłodniono od razu wiecej…
ja akurat jestem tym beznadziejnym przypadkiem:
1 stymulacja - 3 zapłodnione komórki - finalnie 1 zarodek z 3 doby
2 stymulacja - 6 zapłodnionych komórek - finalnie 1 zarodek z 5 doby
teraz będziemy zapładniać 10 komórkę
Wyniki z krwi 10 dni po FET blastocysty AANie kombinuj już z tymi domowymi testami. Poczekaj na wynik bety
Beta 20.55
Progesteron spadł do 17.81
Niska ta beta się wydaje
Sunflowerxxx
Ja jestem obstawiona lekami od poczatku ciazy, biore prolutex, cyglogest, duphaston, acard, estrofem do teraz, i aktualnie w 13 tygodniu zaczynam schodzic z lekami az do 16 tygodnia. W 6 tygodniu mialam duze krwawienie, pojechalam na SOR, konsekwencja byl krwiak i odklejenie sie kosmowki na 1/3 dlugosci. Dodano mi nospe i lezalam prawie 4 tygodnie. Na szczescie juz jest dobrze, jestem w 13 tygodniu, z prenatalnych wychodzi ze chlopiec i najwazniejsze ciaza prawidłowa Nie bralam zastrzykow z heparyny, nie mam przeciwskazan do brania, ale nie robilam zadnych badan oprócz morfologi.@Sunflowerxxx , @Madame JS jak wyglądały wasze początki. Może któraś bierze zastrzyki z heparyny?
reklama
Sunflowerxxx
Ja bym na Twoim miejscu nie wziela globulki bezposrednio na noc tylko o godzinie 18:00, później sugeruje lezakowanie, zeby sie normalnie przyswoil, a wieczorem kapiel.Słuchajcie, może jest to idiotyczne pytanie, ale jakoś mam z tym cholerstwem problem. Jak zrobić badanie moczu jak biorę progesteron dopochwowo wieczorem? Wpada mi płyn z globulki (białe smugi) wraz z moczem do moczówki. A może to w niczym nie przeszkadza i niepotrzebnie kombinuję?
Ja generalnie biore globulki nie na noc tylko o tej 17-18 od poczatku transferu az do dziś
Podziel się: