Migotka2021
Zaciekawiona BB
Domy jak sytuacja ?Świetny wynik
Jestem dzień za Tobą ale podgląd dopiero w poniedziałek
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Domy jak sytuacja ?Świetny wynik
Jestem dzień za Tobą ale podgląd dopiero w poniedziałek
Domy jak sytuacja ?
Dong ( przepraszam słownik )Domy jak sytuacja ?
Świetny wynikJuż po wizycie (dziś 4 dzień stymulacji) mam ok. 16 pęcherzyków cd. BEMFOLA + Ganirelix (nd-pon-wt), w środę wizyta i 24.11 lub 27.11 punkcja ufff ale mam stresa połączonego z euforia
Podłamał mnie ten odroczony transfer, bo to będzie takie bezczynne czekanie ale jak trzeba to trzeba. Chyba muszę po prostu przestać analizować i wyliczać wszystko, bo życie to nie matematyka.. niech się dzieje wola nieba ehhhh.Tez mialam odroczony, 1,5 msca czekalamale sam dr ktory robil punkcje powiedzial ze musi byc odroczony bo za duze ryzyko
Ja bym się stosowała do zaleceń lekarza.Cześć dziewczyny doradźcie proszę , bo ja nic z tego nie rozumiem 10.11 miałam transfer 4 dniowego zarodka . Zrobiłam betę w 8 dniu i wyszło ze nie jestem w ciąży . Dzisiaj sikaniem tez biało . Pisze do kliniki czy mogę odstawić progesteron a oni odpisali mi cyt:” Wykonała Pani badanie beta hCG w 8. dniu po transferze gdy jeszcze
mogło nie dojść do implantacji zarodka.
Specjalnie piszemy pacjentkom, na wypisie po transferze, kiedy
dokładnie mają wykonać badanie hCG.
Pani wg. wypisu powinna wykonać badanie dopiero 27.11. tj. w
przyszły poniedziałek.
Mam nadzieję, że nie odstawiła Pani leków, które przepisaliśmy.
Bardzo proszę wykonać badanie hCG wg. planu tj. 27.11. i nadal
stosować leki.”
To może i dobrze . Nie ma co szaleć będziesz miała czas żeby się triche zregenerować i dzidziuś będzie miał lepsze warunki żeby się rozgościćU mnie w środę punkcja. Ale transfer będzie niestety odroczony ze względu na ryzyko hiperstymulacji
Super, powoli do przodu trzymam kciuki. Jakie badania będziesz wykonywać ? Najpierw lekarz? Czy już chcesz jechać z wynikami ?dziewczyny, powoli wracamy do starań <3 niestety nie możemy sie doczekać dofinansowania ponieważ państwo cały czas zmienia termin ogłoszenia wyników.... teoretycznie przełożyli teraz termin na 30.11 ale nie ma 100% gwarancji ze znowu tego nie odwleka bo już odwlekają z tym wynikiem od wrzesnia. Wiec postanowiliśmy ze ostatni raz czekamy na wynik a jak go przesuną to zaczynamy działać na własną rękę, wiąże sie z tym zapożyczenie finansowane ale ja już nie chce czekać.... tym bardziej nie mamy żadnej pewności czy nasza klinika w ogóle wygra ten konkurs.
Musze sie umówić na wizyte kontrola zeby zobaczyc jak wygladam w srodku i na poczatku grudnia startujemy z badaniami immunologicznymi
Jak sytuacja jajek? nie ma co się przejmować wiem łatwo mówić, bo u nas to jak isc to „z kopyta” a tu trzeba zwolnić. W tym czasie przygotuj siebie wewnętrznieU mnie w środę punkcja. Ale transfer będzie niestety odroczony ze względu na ryzyko hiperstymulacji
Q10, folian, D3, magnez, cynk, aschwanagda, maca, wit c (ja i maz)O wszystko co wam pomogło
Niektóre kliniki zlecają betahcg po 10-15 dniach od transferu. Mi akurat przy 2transferach zlecili w 6 dniu po podaniu 5 dniowego bo wtedy juz powinna byc beta dwucyfrowa i tak mi wyszlo. Pierwsza beta 25. Innym dziewczynom z tego co widze na forum tez 6-7 dnia juz wychodziło.Cześć dziewczyny doradźcie proszę , bo ja nic z tego nie rozumiem 10.11 miałam transfer 4 dniowego zarodka . Zrobiłam betę w 8 dniu i wyszło ze nie jestem w ciąży . Dzisiaj sikaniem tez biało . Pisze do kliniki czy mogę odstawić progesteron a oni odpisali mi cyt:” Wykonała Pani badanie beta hCG w 8. dniu po transferze gdy jeszcze
mogło nie dojść do implantacji zarodka.
Specjalnie piszemy pacjentkom, na wypisie po transferze, kiedy
dokładnie mają wykonać badanie hCG.
Pani wg. wypisu powinna wykonać badanie dopiero 27.11. tj. w
przyszły poniedziałek.
Mam nadzieję, że nie odstawiła Pani leków, które przepisaliśmy.
Bardzo proszę wykonać badanie hCG wg. planu tj. 27.11. i nadal
stosować leki.”
Ja tez wtedy bylam zla a teraz mija 5 miesiecy od punkcji a ja 3transfer okolo 11 grudnia. Mija pol roku i nicPodłamał mnie ten odroczony transfer, bo to będzie takie bezczynne czekanie ale jak trzeba to trzeba. Chyba muszę po prostu przestać analizować i wyliczać wszystko, bo życie to nie matematyka.. niech się dzieje wola nieba ehhhh.
Ja bym się stosowała do zaleceń lekarza.