reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Jak sytuacja jajek?🙂😍 nie ma co się przejmować wiem łatwo mówić, bo u nas to jak isc to „z kopyta” a tu trzeba zwolnić. W tym czasie przygotuj siebie wewnętrznie 😊
Po tym info o odroczonym transferze nawet nie zapytałam ile jest jajek, zupełnie straciłam głowę. Położna coś wspomniała o 18 i 8, ze dużo wyhodowałam. Estradiol dziś 5806,97 pg/mL.
Zobaczymy ile finalnie zarodków uzyskamy :)

Ja tez wtedy bylam zla ☹️ a teraz mija 5 miesiecy od punkcji a ja 3transfer okolo 11 grudnia. Mija pol roku i nic🥹
Przykre to jest 😢

reklama
Niektóre kliniki zlecają betahcg po 10-15 dniach od transferu. Mi akurat przy 2transferach zlecili w 6 dniu po podaniu 5 dniowego bo wtedy juz powinna byc beta dwucyfrowa i tak mi wyszlo. Pierwsza beta 25. Innym dziewczynom z tego co widze na forum tez 6-7 dnia juz wychodziło.

Tez jedna z dziewczyn napisala ze moze zlecają tak pozno by uniknąć stresu w przypadku ciazy biochemicznej? @Bolilol tak miala ze szybko wyszla jej pozytywna beta i za dwa dni spadła. Jakby zrobila po 10-15 dniach od transferu po prostu by miala bete negatywna i nie cieszyłaby sie z ciazy. Ja jednak wolalabym wiedziec ze doszlo do ciazy☺️
tak, to prawda, ja miałam sprawdzać w 7 i 9dpt i w tym drugim już była spadkowa.
Jakbym sprawdzała w 16dpt to już by było dawno po, a uważam, że jednak informacja o tym, że była ta ciąża jest ważna ze względów też diagnostycznych

tak, to prawda, ja miałam sprawdzać w 7 i 9dpt i w tym drugim już była spadkowa.
Jakbym sprawdzała w 16dpt to już by było dawno po, a uważam, że jednak informacja o tym, że była ta ciąża jest ważna ze względów też diagnostycznych
Nie wiem jak moja klinika zleca, ale z tego co widze lepiej sprawdzać szybciej 🙈 dobrze wiedzieć.

Nie wiem jak moja klinika zleca, ale z tego co widze lepiej sprawdzać szybciej 🙈 dobrze wiedzieć.
no generalnie w przypadku 5dniowej blastocysty to w 6dpt już raczej powinna być pozytywna, w 7dpt dwucyfrowa. Zdarzają się takie, które wolniej startują, ale z tego co obserwuję różne fora i bety dziewczyn, to beta typu <0,1 w 6dpt 5dniowej blastocysty nie napawa optymizmem

Powodzenia w piątek! 🍀
Czy też odraczają transfer przez hiper?

Ja dziś po punkcji, pobranych 22 jajek.
Jutro dowiem się ile udało się zapłodnić..
Super wynik✊🏼🍀 trzymam mocno kciuki ✊🏼🍀
Jak samopoczucie ?
Tak, nam powiedział, że wszystko zależy od wyników krwi (dziś robiłam) wstępne mam - morfologia crp sód itp. Norma
Estradiol i reszta pewnie wpłynie jutro. Powiedział, że jak estradiol będzie powyżej 3500 odroczy - jeśli dobrze pamiętam co mówił, bo emocje duże 🥺

reklama
Super wynik✊🏼🍀 trzymam mocno kciuki ✊🏼🍀
Jak samopoczucie ?
Tak, nam powiedział, że wszystko zależy od wyników krwi (dziś robiłam) wstępne mam - morfologia crp sód itp. Norma
Estradiol i reszta pewnie wpłynie jutro. Powiedział, że jak estradiol będzie powyżej 3500 odroczy - jeśli dobrze pamiętam co mówił, bo emocje duże 🥺
Rozumiem.. ja sobie już poukładałam w głowie ten odroczony transfer. Może to i lepiej, organizm odpocznie po tym wszystkim.
A czuję się po punkcji całkiem dobrze, brzuch przestał boleć, prawie cały dzień śpię. Emocje opadły :)

Do góry