reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Jak sytuacja jajek?🙂😍 nie ma co się przejmować wiem łatwo mówić, bo u nas to jak isc to „z kopyta” a tu trzeba zwolnić. W tym czasie przygotuj siebie wewnętrznie 😊
Po tym info o odroczonym transferze nawet nie zapytałam ile jest jajek, zupełnie straciłam głowę. Położna coś wspomniała o 18 i 8, ze dużo wyhodowałam. Estradiol dziś 5806,97 pg/mL.
Zobaczymy ile finalnie zarodków uzyskamy :)

Ja tez wtedy bylam zla ☹️ a teraz mija 5 miesiecy od punkcji a ja 3transfer okolo 11 grudnia. Mija pol roku i nic🥹
Przykre to jest 😢

reklama
Niektóre kliniki zlecają betahcg po 10-15 dniach od transferu. Mi akurat przy 2transferach zlecili w 6 dniu po podaniu 5 dniowego bo wtedy juz powinna byc beta dwucyfrowa i tak mi wyszlo. Pierwsza beta 25. Innym dziewczynom z tego co widze na forum tez 6-7 dnia juz wychodziło.

Tez jedna z dziewczyn napisala ze moze zlecają tak pozno by uniknąć stresu w przypadku ciazy biochemicznej? @Bolilol tak miala ze szybko wyszla jej pozytywna beta i za dwa dni spadła. Jakby zrobila po 10-15 dniach od transferu po prostu by miala bete negatywna i nie cieszyłaby sie z ciazy. Ja jednak wolalabym wiedziec ze doszlo do ciazy☺️
tak, to prawda, ja miałam sprawdzać w 7 i 9dpt i w tym drugim już była spadkowa.
Jakbym sprawdzała w 16dpt to już by było dawno po, a uważam, że jednak informacja o tym, że była ta ciąża jest ważna ze względów też diagnostycznych

tak, to prawda, ja miałam sprawdzać w 7 i 9dpt i w tym drugim już była spadkowa.
Jakbym sprawdzała w 16dpt to już by było dawno po, a uważam, że jednak informacja o tym, że była ta ciąża jest ważna ze względów też diagnostycznych
Nie wiem jak moja klinika zleca, ale z tego co widze lepiej sprawdzać szybciej 🙈 dobrze wiedzieć.

Nie wiem jak moja klinika zleca, ale z tego co widze lepiej sprawdzać szybciej 🙈 dobrze wiedzieć.
no generalnie w przypadku 5dniowej blastocysty to w 6dpt już raczej powinna być pozytywna, w 7dpt dwucyfrowa. Zdarzają się takie, które wolniej startują, ale z tego co obserwuję różne fora i bety dziewczyn, to beta typu <0,1 w 6dpt 5dniowej blastocysty nie napawa optymizmem

Powodzenia w piątek! 🍀
Czy też odraczają transfer przez hiper?

Ja dziś po punkcji, pobranych 22 jajek.
Jutro dowiem się ile udało się zapłodnić..
Super wynik✊🏼🍀 trzymam mocno kciuki ✊🏼🍀
Jak samopoczucie ?
Tak, nam powiedział, że wszystko zależy od wyników krwi (dziś robiłam) wstępne mam - morfologia crp sód itp. Norma
Estradiol i reszta pewnie wpłynie jutro. Powiedział, że jak estradiol będzie powyżej 3500 odroczy - jeśli dobrze pamiętam co mówił, bo emocje duże 🥺

reklama
Super wynik✊🏼🍀 trzymam mocno kciuki ✊🏼🍀
Jak samopoczucie ?
Tak, nam powiedział, że wszystko zależy od wyników krwi (dziś robiłam) wstępne mam - morfologia crp sód itp. Norma
Estradiol i reszta pewnie wpłynie jutro. Powiedział, że jak estradiol będzie powyżej 3500 odroczy - jeśli dobrze pamiętam co mówił, bo emocje duże 🥺
Rozumiem.. ja sobie już poukładałam w głowie ten odroczony transfer. Może to i lepiej, organizm odpocznie po tym wszystkim.
A czuję się po punkcji całkiem dobrze, brzuch przestał boleć, prawie cały dzień śpię. Emocje opadły :)

Do góry