reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Cześć dziewczyny. Zaczynam przygodę z ivf. Proszę o informację jak wyglądała u was stymulacja? Jak często wizyty w klinice? Jakie badania przed rozpoczęciem? Za którym ivf udało wam się zajść w ciąże ? 🙂

dziękuję za odpowiedź😊 tak, już doczytałam, że to, jak wszystko przy IVF praktycznie, jest bardzo indywidualna kwestia😅 mam dziś kolejny monitoring to się dowiem co tam się odstawia. O odroczeniu transferu już na poprzedniej wizycie mówił lekarz, z powodu bardzo dużej ilości pęcherzyków. Od razu zdecydował, ze organizm będzie potrzebował odpoczynku.
Hej i jak wczorajszy monitoring ?🙂

hej😃 wczoraj doktorek po 25 przestał liczyć pęcherzyki 🫢 ocenił, że są odpowiednio dojrzałe i zdecydował o zakończeniu stymulacji. Wieczorem przyjęłam podwójny strzał z Gonapeptylu Daily. Punkcja jutro o 9:00😅
To ja mialam podobnie😃krotka stymulacja i duzo pęcherzyków. To na pewno na transfer trzeba bedzie poczekac, ja po 1,5 msca mialam po punkcji z racji tylu jajców 😛
Trzymam kciuki za zarodki, dawaj znac✊🏻
Zapladniacie 6 czy wiecej? ☺️

To ja mialam podobnie😃krotka stymulacja i duzo pęcherzyków. To na pewno na transfer trzeba bedzie poczekac, ja po 1,5 msca mialam po punkcji z racji tylu jajców 😛
Trzymam kciuki za zarodki, dawaj znac✊🏻
Zapladniacie 6 czy wiecej? ☺️
kurde, miałam nadzieję, że może się jednak udać już w następnym cyklu😅 ale co zrobić😬
Mamy zgodę na więcej niż 6

reklama
Cześć dziewczyny. Zaczynam przygodę z ivf. Proszę o informację jak wyglądała u was stymulacja? Jak często wizyty w klinice? Jakie badania przed rozpoczęciem? Za którym ivf udało wam się zajść w ciąże ? 🙂
Cześć, powodzenia!
Nie jestem zbyt reprezentatywna, bo nie leczyłam się w Polsce...
Wizyt w klinice podczas stymulacji (USG + badanie krwi) przed punkcją miałam 3. Protokół krótki.
Badania robiliśmy długo przed zakwalifikowaniem się do IVF, nie tak dogłębne jak często w PL. Oprócz takich oczywistych jak badanie nasienia i badania hormonalne, mieliśmy też obowiązkowe kariotypy.
Zaszłam w ciążę za pierwszym razem, przy świeżym transferze, ale poroniłam w 10tc. Później miałam transfer mrożony i teraz jesteśmy na etapie 33tc.

Do góry