reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Dzień dobry dziewczyny 😊 Jestem tu nowa, więc witam wszystkie bardzo serdecznie 😊 Jeżeli chodzi o moją drogę do macierzyństwa, z mężem staramy się już od prawie 4 lat. Od dwóch już na poważnie w klinikach...zdecydowaliśmy się na in vitro, bo inaczej lekarz mówi, że nie uda nam się zajść w ciążę 😔 W środę idziemy już z kompletem wszystkich badań i zobaczymy co zadecyduje Pani Doktor. Macie jakieś rady, jak najlepiej się przygotować ? Bierzecie jakieś dodatkowe witaminy itp. Pani doktor powiedziała, że wystarczy jak będę brała kwas foliowy i to mi wystarczy...
ja jem te same suplementy, które jadłam przed, w tym całkiem sporo rzeczy na moje nieszczęsne endometrium. Nic nie zmienialam.

Ale zmieniłam trochę dietę. Piję dużo więcej wody, jem też więcej białka: jajka, ser biały, jogurty proteinowe. Do tego różne owoce i warzywa mogące mieć pozytywny wpływ na płodność typy borówki, burak, sok z kiszonego buraka, imbir.

reklama
Ja bralam kwas foliowy, witaminę D bo mialam poniżej normy, pregna start albo pueria uno, plus na dobre jajka mialam zalecane koenzym q10 i l-karnityna
Miałam dokładnie taki zestaw jak Ty, z tym że bez kwasu foliowego osobno, bo dużo go już w Pregnie i w Puerii (+ w badaniach wyszedł mi ponad normę).
Koenzym w wersji ubichinol.
I zakwas z buraka ;-) A wcześniej czerwone wino na endo ;-)

reklama
Do góry