reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Dzień dobry dziewczyny 😊 Jestem tu nowa, więc witam wszystkie bardzo serdecznie 😊 Jeżeli chodzi o moją drogę do macierzyństwa, z mężem staramy się już od prawie 4 lat. Od dwóch już na poważnie w klinikach...zdecydowaliśmy się na in vitro, bo inaczej lekarz mówi, że nie uda nam się zajść w ciążę 😔 W środę idziemy już z kompletem wszystkich badań i zobaczymy co zadecyduje Pani Doktor. Macie jakieś rady, jak najlepiej się przygotować ? Bierzecie jakieś dodatkowe witaminy itp. Pani doktor powiedziała, że wystarczy jak będę brała kwas foliowy i to mi wystarczy...
ja jem te same suplementy, które jadłam przed, w tym całkiem sporo rzeczy na moje nieszczęsne endometrium. Nic nie zmienialam.

Ale zmieniłam trochę dietę. Piję dużo więcej wody, jem też więcej białka: jajka, ser biały, jogurty proteinowe. Do tego różne owoce i warzywa mogące mieć pozytywny wpływ na płodność typy borówki, burak, sok z kiszonego buraka, imbir.

reklama
Ja bralam kwas foliowy, witaminę D bo mialam poniżej normy, pregna start albo pueria uno, plus na dobre jajka mialam zalecane koenzym q10 i l-karnityna
Miałam dokładnie taki zestaw jak Ty, z tym że bez kwasu foliowego osobno, bo dużo go już w Pregnie i w Puerii (+ w badaniach wyszedł mi ponad normę).
Koenzym w wersji ubichinol.
I zakwas z buraka ;-) A wcześniej czerwone wino na endo ;-)

reklama
Do góry