reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Chodzilo mi o badanie zarodkow😀
A cykl nie wiem, ja dwa razy na sztucznym, lekarz mowil ze łatwiej kontrolować, mniej wizyt itp. Teraz moze tez bym spróbowała na naturalnym
myslisz ze jest jakas wieksza roznica miedy transferem sztucznym a natrualnym ?
ja dwa razy podchodzilam do sztucznego, moze warto nastepnym razem sprobowac na naturlanym

reklama
Ale mówimy o tych samych igłach...? ;-)
Bo nie chodzi o peny, które są spoko:
Zobacz załącznik 1574223
Zobacz załącznik 1574224

Tu igła jest trochę grubsza i cały gadżet mnie trochę bardziej przerażał :-D
Zobacz załącznik 1574225
Ty masz inna nazwę leku, ktory zawiera ganirelix, więc stąd pewnie różnica. Ja miałam przygotowane już strzykawki z igłami, wiec one byly po prostu do wkucia :) Teraz biorę prolutex i tu mam roztwor plus oddzielna strzykawke i 2 igly, ale tez jest do przeżycia :)

Dzień dobry dziewczyny 😊 Jestem tu nowa, więc witam wszystkie bardzo serdecznie 😊 Jeżeli chodzi o moją drogę do macierzyństwa, z mężem staramy się już od prawie 4 lat. Od dwóch już na poważnie w klinikach...zdecydowaliśmy się na in vitro, bo inaczej lekarz mówi, że nie uda nam się zajść w ciążę 😔 W środę idziemy już z kompletem wszystkich badań i zobaczymy co zadecyduje Pani Doktor. Macie jakieś rady, jak najlepiej się przygotować ? Bierzecie jakieś dodatkowe witaminy itp. Pani doktor powiedziała, że wystarczy jak będę brała kwas foliowy i to mi wystarczy...

Drogie Koleżanki 😅 jestem po 7 dniach stymulacji, 2-5 dc Gonal F 150j., od 6dc Gonal F 225j. + Ganirelix. Jutro kolejny podgląd stymulacji. Dziś zbadałam hormony- progesteron 0,90ng/ml, estradiol 2 838 pg/ml. Czy to jest dobry wynik? Lekarz wstępnie mówił, że punkcja w czwartek lub piątek.
Niestety nie pomogę ocenic, czy to dobry wynik czy nie, bo sie nie znam. Ja w 6 dniu stymulacji mialam estradiol 680, progesteronu nie badalam, za to w 10 dniu stymulacji (2 dni przed punkcja) estradiol wynosił 2004, a progesteron 1,11. Z uwagi na wysoki progesteron, nie dało się zrobić transferu świeżego u mnie (takie info dostałam od lekarza - w mojej klinice ta gorna granica to mniej niż 1,0). Myślę że nie ma tez co patrzeć na wyniki innych i nie da się ich porownac, bo każda z nas inaczej reaguje na stymulację.

Dzień dobry dziewczyny 😊 Jestem tu nowa, więc witam wszystkie bardzo serdecznie 😊 Jeżeli chodzi o moją drogę do macierzyństwa, z mężem staramy się już od prawie 4 lat. Od dwóch już na poważnie w klinikach...zdecydowaliśmy się na in vitro, bo inaczej lekarz mówi, że nie uda nam się zajść w ciążę 😔 W środę idziemy już z kompletem wszystkich badań i zobaczymy co zadecyduje Pani Doktor. Macie jakieś rady, jak najlepiej się przygotować ? Bierzecie jakieś dodatkowe witaminy itp. Pani doktor powiedziała, że wystarczy jak będę brała kwas foliowy i to mi wystarczy...
Ja nic poza kwasem foliowym nie bralam. Wiele razy pytałam o to mojego lekarza to on mówił że to wystarczy.

Niestety nie pomogę ocenic, czy to dobry wynik czy nie, bo sie nie znam. Ja w 6 dniu stymulacji mialam estradiol 680, progesteronu nie badalam, za to w 10 dniu stymulacji (2 dni przed punkcja) estradiol wynosił 2004, a progesteron 1,11. Z uwagi na wysoki progesteron, nie dało się zrobić transferu świeżego u mnie (takie info dostałam od lekarza - w mojej klinice ta gorna granica to mniej niż 1,0). Myślę że nie ma tez co patrzeć na wyniki innych i nie da się ich porownac, bo każda z nas inaczej reaguje na stymulację.
dziękuję za odpowiedź😊 tak, już doczytałam, że to, jak wszystko przy IVF praktycznie, jest bardzo indywidualna kwestia😅 mam dziś kolejny monitoring to się dowiem co tam się odstawia. O odroczeniu transferu już na poprzedniej wizycie mówił lekarz, z powodu bardzo dużej ilości pęcherzyków. Od razu zdecydował, ze organizm będzie potrzebował odpoczynku.

ja stosuje, kwas foliowy, witaminę D, omega 3, olej z czarnuszki (w tabletkach), resveratrol

reklama
Do góry