reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Cześć dziewczyny. Zaczynam przygodę z ivf. Proszę o informację jak wyglądała u was stymulacja? Jak często wizyty w klinice? Jakie badania przed rozpoczęciem? Za którym ivf udało wam się zajść w ciąże ? 🙂
U mnie to wyglądało następująco: stumulacje rozpoczęłam w 2dc i mialam rozpisane 2 leki. USG było w 7dc, 10dc, 11dc. W 13 dc punkcja. Załączam listę badan, która obowiązywała w mojej klinice. Transfer mialam na cyklu sztucznym, po odczekaniu jednego cyklu. Beta 2 dni temu wyszła dodatnia, dziś zrobiłam przyrost i czekam na wyniki, czy ciąża się utrzyma.

Załączniki

• 20230504_214420.jpg
    20230504_214420.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 54
reklama
@Kejcik ✊🏻✊🏻 juz zapewne po wszystkim. Jak sie czujesz? 😋😃
tak, jestem już w domu😃 czuję się naprawdę ok. Zjadłam właśnie śniadanie i mam zamiar przed resztę dnia odpoczywać 😅 nie wiem ile ostatecznie było tych pęcherzyków ale komórek jajowych 36😅 doktorek był zadowolony, powiedział, że to „dobry start”. Zaprosił mnie na kontrolę po miesiączce, która ma się pojawić do 10 dni. Info o liczbie i rozwoju zarodków będzie dostępne w portalu pacjenta po zakończeniu hodowli. Embriologom głowy nie można zawracać. Nasienie się magicznie nie naprawiło i nie da się zastosować Fertile Chip. Zostało na IMSI. 🙏🏼 czuję dziwny spokój. Może to jeszcze podane mi leki? A może świadomość, że już nic nie mogę zrobić 😌

tak, jestem już w domu😃 czuję się naprawdę ok. Zjadłam właśnie śniadanie i mam zamiar przed resztę dnia odpoczywać 😅 nie wiem ile ostatecznie było tych pęcherzyków ale komórek jajowych 36😅 doktorek był zadowolony, powiedział, że to „dobry start”. Zaprosił mnie na kontrolę po miesiączce, która ma się pojawić do 10 dni. Info o liczbie i rozwoju zarodków będzie dostępne w portalu pacjenta po zakończeniu hodowli. Embriologom głowy nie można zawracać. Nasienie się magicznie nie naprawiło i nie da się zastosować Fertile Chip. Zostało na IMSI. 🙏🏼 czuję dziwny spokój. Może to jeszcze podane mi leki? A może świadomość, że już nic nie mogę zrobić 😌
To odpoczywaj teraz. Mozesz byc rozbita przez caly dzien, to normalne. Gratuluję tak dużej ilości 🧡 Teraz czekamy z Tobą na blastki.

O w morde ile 🥚😳
Ja mialam 28 to juz doktorek sie złapał za glowe. Do mnie dzwonili chyba 2 dnia i 6 dnia ale to kazda klinika ma inaczej.
Okres chyba dostalam w ciagu tygodnia.
A nie czułaś jajnikow? Ja ostatnie dni juz nie moglam siedziec w pracy😅

O w morde ile 🥚😳
Ja mialam 28 to juz doktorek sie złapał za glowe. Do mnie dzwonili chyba 2 dnia i 6 dnia ale to kazda klinika ma inaczej.
Okres chyba dostalam w ciagu tygodnia.
A nie czułaś jajnikow? Ja ostatnie dni juz nie moglam siedziec w pracy😅
No mój też był w lekkim szoku, że aż tyle ich wyszło 😅 co do jajników- przedwczoraj musiałam w pracy siedzieć w rozpiętych spodniach, wczoraj już pracowałam zdalnie bo rzeczywiście mnie gniotło przy siedzeniu😬 im bliżej wieczora tym bardziej mnie rozpierało ale nie było jakiegoś dramatu. No i brzuch mi trochę odstawał a teraz już nie odstaje 😉

No mój też był w lekkim szoku, że aż tyle ich wyszło 😅 co do jajników- przedwczoraj musiałam w pracy siedzieć w rozpiętych spodniach, wczoraj już pracowałam zdalnie bo rzeczywiście mnie gniotło przy siedzeniu😬 im bliżej wieczora tym bardziej mnie rozpierało ale nie było jakiegoś dramatu. No i brzuch mi trochę odstawał a teraz już nie odstaje 😉
No to u mnie to samo, nie bylo zle 😌 trzymam kciuki za max zarodkow ✊🏻✊🏻

Cześć dziewczyny. Zaczynam przygodę z in vitro. Czy któraś z Was mogłaby wytłumaczyć co się dzieje z pozostałymi zarodkami. Jeśli mam 6 i Np po podaniu pierwszego zajdę w ciąże to co z pozostałymi ?

reklama
Do góry