reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Dzięki! Poszło bez problemu :D I nawet nie bolało. Tylko faktycznie przy chodzeniu trochę uwiera, ale to jest najmniejszy problem ;)
Ja przy pierwszym zastrzyku (wszystkie w brzuch) mialam ciemno przed oczami, slabo, musialam sie polozyc😳po kilku dniach nie moglam sie doczekac kolejnego zastrzyku😂
Planujecie transfer świeży czy mrożony? Badacie zarodki? 😌✊🏻

Te igiełki są tak cienkie, że nie powinnas mieć zadnego problemu ;) ja wszystkie zastrzyki robiłam sama :)
Ale mówimy o tych samych igłach...? ;-)
Bo nie chodzi o peny, które są spoko:
1696839969051.png

1696840049085.png

Tu igła jest trochę grubsza i cały gadżet mnie trochę bardziej przerażał :-D
1696840333918.png

Ja przy pierwszym zastrzyku (wszystkie w brzuch) mialam ciemno przed oczami, slabo, musialam sie polozyc😳po kilku dniach nie moglam sie doczekac kolejnego zastrzyku😂
Planujecie transfer świeży czy mrożony? Badacie zarodki? 😌✊🏻
Ja już (niestety) mam doświadczenie z zastrzykami w brzuch, bo przy złamaniu nogi brałam przeciwzakrzepowe.

Chciałabym bardzo transfer świeży, ale dopiero w środę na wizycie okaże się czy w ogóle coś tam rośnie, żeby punkcję robić. Do transferu jeszcze daleka droga.
Zarodków nie badamy - taka sugestia gin.

Drogie Koleżanki 😅 jestem po 7 dniach stymulacji, 2-5 dc Gonal F 150j., od 6dc Gonal F 225j. + Ganirelix. Jutro kolejny podgląd stymulacji. Dziś zbadałam hormony- progesteron 0,90ng/ml, estradiol 2 838 pg/ml. Czy to jest dobry wynik? Lekarz wstępnie mówił, że punkcja w czwartek lub piątek.

Ja już (niestety) mam doświadczenie z zastrzykami w brzuch, bo przy złamaniu nogi brałam przeciwzakrzepowe.

Chciałabym bardzo transfer świeży, ale dopiero w środę na wizycie okaże się czy w ogóle coś tam rośnie, żeby punkcję robić. Do transferu jeszcze daleka droga.
Zarodków nie badamy - taka sugestia gin.
Jestem ciekawa dlaczego z jednej kliniki namawiają a innej odradzają 🙄

Naturalny na pewno wymaga większej kontroli, badań, wyłapania poziomu LH, owulacji...
Wielu jest chyba łatwiej to wszystko kontrolować na sztucznym 🤷‍♀️

Naturalny na pewno wymaga większej kontroli, badań, wyłapania poziomu LH, owulacji...
Wielu jest chyba łatwiej to wszystko kontrolować na sztucznym 🤷‍♀️
to na pewno :)
ale zastanawiam mnie bardziej czy to wpływa na zagnieżdżenie zarodka, czy ten zarodek czuje różnicę miedzy cyklem sztucznym a naturalnym :) są takie przypadki gdzie kobiecie ivf udaje sie np. tylko na cyklu natrualnym

reklama
to na pewno :)
ale zastanawiam mnie bardziej czy to wpływa na zagnieżdżenie zarodka, czy ten zarodek czuje różnicę miedzy cyklem sztucznym a naturalnym :) są takie przypadki gdzie kobiecie ivf udaje sie np. tylko na cyklu natrualnym
Na zagnieżdżenie to chyba nie ten czynnik... tak mi się wydaje 🤷‍♀️
Trzeba by chyba zrobić sondaż wśród dziewczyn, które rzeczywiście miały więcej tych transferów, żeby zobaczyć, czy np. absolutnie wszystkie na sztucznym się nie udały, a wszystkie na naturalnym tak (no, więcej niż 1 ;-)).

Do góry