reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Dziewczyny jak się czujecie po punkcjach?
Wy też byłyście pod znieczuleniem ?partnerzy wtedy są z wami i im pobierają nasienie świeże te które będzie już do transferu tak?I później lekarz ustala kiedy na transfer a sam transfer też jest pod znieczuleniem czy trzeba je dodatkowo wykupić jak to jest?
W dniu punkcji na jakie koszty się przygotować mimo refundacji?

reklama
Wy też byłyście pod znieczuleniem ?partnerzy wtedy są z wami i im pobierają nasienie świeże te które będzie już do transferu tak?I później lekarz ustala kiedy na transfer a sam transfer też jest pod znieczuleniem czy trzeba je dodatkowo wykupić jak to jest?
Wiele dziewczyn miało chyba punkcję w narkozie. U nas tylko żel znieczulający i sedacja gazem... ale nic nie bolało. Później tylko lekkie ciągnięcie przy chodzeniu przez 1-2 dni.
Nie spotkałam się ze znieczuleniem podczas transferu, to chyba nie jest konieczne...

jejku juzbtak bliziutko macie dalej dziewczyny niech maluszki się gnieżdżą i trzymają kciuki za następne 😍😍😍😍aj jak was czytam że udało się, udało to właśnie mam taką pozytywna energię, wiarę takie to dziwne ale momentalnie myślę uda się za 1razem musi się udać. .oczywiście później natłok myśli a co jeśli nie zdążymy itd ech chyba nie jestem sama co :/)
Myślę że każda z nas wierzy, że się uda za pierwszym razem. Życzę nam tego z calego🧡

Tak, ja miałam w znieczuleniu ogólnym. Partnerzy w tym dniu oddają nasienie. Czyli jest świeże. Do transferu niepotrzebne jest znieczulenie. A co do kosztów, musisz zaznajomić się z cennikiem swojej kliniki. U nas poza dofinansowaniem (6k) płacilam jakies 2.600 plus 770 za mrożenie zarodkow. Ja w pewnym momencie przestałam liczyć koszty.

Z duza niecierpliwością czekam na Twoj wynik stymulacji, zaplodnienia i blastek :)
W którym dniu cyklu teraz masz kolejną wizytę?
w 46dc 🙈
Ale ja idę innym protokołem, bo om miałam 23.08 i do 26.09 byłam bez przerwy na pigułkach anty, w międzyczasie 20.09 dostałam diphereline i nie dostałam do tej pory okresu. Mam jedynie od 25.09 plamienia. Dzisiaj jeszcze mam menopauzę wywołaną diphereline, estradiol <5, więc nie musieliśmy czekać na miesiączkę.

A podgląd + znów badanie hormonów będę mieć w sobotę ;)

w 46dc 🙈
Ale ja idę innym protokołem, bo om miałam 23.08 i do 26.09 byłam bez przerwy na pigułkach anty, w międzyczasie 20.09 dostałam diphereline i nie dostałam do tej pory okresu. Mam jedynie od 25.09 plamienia. Dzisiaj jeszcze mam menopauzę wywołaną diphereline, estradiol <5, więc nie musieliśmy czekać na miesiączkę.

A podgląd + znów badanie hormonów będę mieć w sobotę ;)
Te twoje cykle są zbyt skomplikowane jak dla mnie :) klinika i lekarz prowadzący na pewno wiedzą co robią. Trzymam kciuki za dobre wyniki 😀

Ostatnia edycja:
reklama
Wyżej przeczytałam o antykoncepcji i właśnie mi się przypomniało że lekarz vos wspominał o tym że ( jak dobrze pamietam)jeśli się nie uda w grudniu to choć będziemy poza dofinansowaniem już chce nas wziąść prowadzić dalej i mnie weźmie na właśnie anty...ale dla czego już tak powiedział to nie wiem na tamta chwile słyszałam tyle wszystkiego że pogubiła się juz😆

Do góry