reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Ja nie badałam bo nie było takiej potrzeby,dziś zadzwonię do opiekuna i zapytam powiem co myślę może porozmaiwa z lekarzem albo zmienię lekarza 🤷‍♀️jeśli będzie trzeba bo skoro inne tak mają by nie tracić czasu to dla czego ja mam go tracić mając go tak mało 🙄
a czy jesteś pewna, że na to do dofinansowania musicie zakończyć procedurę do końca roku?

Bo tu widzę, że u Ciebie się wkrada trochę taka panika i pośpiech, a oni nie są dobrymi doradcami. Jeżeli jest taka możliwość, to jednak ważniejsze, żeby coś zrobić dobrze, a niekoniecznie szybko - a to nie zawsze idzie w parze

reklama
Hej dziś jestem już 0o wumazach jechałam od rana więc mamy komplet tylko czekać za wszystkimi wynikami...dziś wzięłam na słówko pielęgniarkę bardzo kochana kobieta dala kilka wskazówek odnośnie punkcji jeśli mam taki niski próg bólu że mam poprosić aby już wcześniej mnie znieczulono itd ,pytając czy jesteśmy w stanie się wyrobić do grudnia powiedziała że na spokojnie że jeśli wyniki będą ok a nasienie lekarz podbuduje szyklbko że nie mam się martwić że spokojnie mamy naprawdę czas...więc ja wiecie jestem pełna nadziji ale i czytając was gasi się ta nadizja bo wy w praktyce wiecie jak to u was jest a tam choć naprawdę od serca mówią nie wiem co myśleć. Mam się uzbroić w cierpliwość bo właśnie czas czekania na wyniki wszystkie jest ponoć najgorszy ...tak więc serio już to odczuwam okropnie...
Hej. Piszesz że masz niski próg bólu , Wiesz że podczas stymulacji do punkcji robi się zastrzyki w brzuch, taką bardzo cieniutką igiełką. Polecam samemu je sobie robić wtedy wyczujesz w które miejsce możesz igłę wbić.

a czy jesteś pewna, że na to do dofinansowania musicie zakończyć procedurę do końca roku?

Bo tu widzę, że u Ciebie się wkrada trochę taka panika i pośpiech, a oni nie są dobrymi doradcami. Jeżeli jest taka możliwość, to jednak ważniejsze, żeby coś zrobić dobrze, a niekoniecznie szybko - a to nie zawsze idzie w parze
jestem pewna i stąd moja panika i pospiech :)szybko nie znaczy też byle jak -rozmawiałam o tym z pielęgniarka Jak wyżej pisałam i nawet ona potwierdziła że spokojnie damy radę wszystko zrobić tym bardziej ze kazdy wie jaki mamy krótki czas.
Ja tylko wam tu pisałam moje dodatkowe przemyślenia, a co gdyby itd No cóż muszę czekać:)

Hej. Piszesz że masz niski próg bólu , Wiesz że podczas stymulacji do punkcji robi się zastrzyki w brzuch, taką bardzo cieniutką igiełką. Polecam samemu je sobie robić wtedy wyczujesz w które miejsce możesz igłę wbić.
oczywiście że wiem :)będę musiała sobie poradzić jak większość z was 😍nie będzie łatwo ale warto :)💗

Właśnie przyszły wyniki nasienia męża co prawda wiedzieliśmy jzu od zeszłego roku że jest źle i tak też dziś potwierdzono nic się nie zmieniło 1%.
Nieprawidłowe pisze w obu opisach (rozszerzone badanie jak i test eksydacyjny) ...myślę czy nie zadzwonić i nie zapytać czy mamy Sie umówić na wizytę aby już działać w tym kierunku czy czekać 🙈mam nadzieję że choć trochę mnie rozumiecie 🤗bo wydaje mi się że same suple w tym wypadku nie pomogą...

Właśnie przyszły wyniki nasienia męża co prawda wiedzieliśmy jzu od zeszłego roku że jest źle i tak też dziś potwierdzono nic się nie zmieniło 1%.
Nieprawidłowe pisze w obu opisach (rozszerzone badanie jak i test eksydacyjny) ...myślę czy nie zadzwonić i nie zapytać czy mamy Sie umówić na wizytę aby już działać w tym kierunku czy czekać 🙈mam nadzieję że choć trochę mnie rozumiecie 🤗bo wydaje mi się że same suple w tym wypadku nie pomogą...
z mężczyzna jest gorzej bo nie ma cudownego sposobu na poprawę nasienia, niektórym suplementy trochę polepsza wyniki ale nie jest to ogromna zmiana a na niektórych w ogóle nie działają
warto wykonac badanie kariotypu u nas w nim wyszlo ze moj chlop genetycznie jest obciazony gorsza morfologia nasienia

z mężczyzna jest gorzej bo nie ma cudownego sposobu na poprawę nasienia, niektórym suplementy trochę polepsza wyniki ale nie jest to ogromna zmiana a na niektórych w ogóle nie działają
warto wykonac badanie kariotypu u nas w nim wyszlo ze moj chlop genetycznie jest obciazony gorsza morfologia nasienia
Właśnie czekamy na wyniki kariotypu ...one pozostały i nasze wymazy i byśmy mieli komplet ..

A wasi mężowie biorą (brali)suple bądź jakieś leki na poprawę nasienia ?

reklama
Do góry