reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Z automatu powinno być 5 żeby jak najbardziej zwiększyć szanse. Jednak dużo zarodkow wypada w 4 dobie. Nam chyba z 6 jeden wypadł w 3dobie a dwa w 4dobie. 3 przetrwały do 5 i zostały zamrożone. Najlepszy 4ab nie dał ciąży a 2x 3bb tak (jedeb śpi w łóżeczku a drugi się właśnie domówi w brzuchu). Więc też najlepszy nie jest taki najlepszy

Jutro mam ostatnia wizytę najprawdopodobniej już przed punkcja ( czwartek bądź piątek )
Czy o coś szczególnego spytać bądź zwrócić uwagę?
Do kliniki mam ponad 200 km , niby było napisane żeby zbyt daleko się nie oddalać od kliniki... Zostać na noc w pobliżu czy wrócić?
Co sądzicie?
Ja po punkcji pół dnia spacerowałam, a wieczorem wróciliśmy do domu. Do kliniki mam ok. 240 km.

Z automatu powinno być 5 żeby jak najbardziej zwiększyć szanse. Jednak dużo zarodkow wypada w 4 dobie. Nam chyba z 6 jeden wypadł w 3dobie a dwa w 4dobie. 3 przetrwały do 5 i zostały zamrożone. Najlepszy 4ab nie dał ciąży a 2x 3bb tak (jedeb śpi w łóżeczku a drugi się właśnie domówi w brzuchu). Więc też najlepszy nie jest taki najlepszy
A Twoja klinika nie transferuje trzydniowych na przykład?

Jutro mam ostatnia wizytę najprawdopodobniej już przed punkcja ( czwartek bądź piątek )
Do kliniki mam ponad 200 km , niby było napisane żeby zbyt daleko się nie oddalać od kliniki... Zostać na noc w pobliżu czy wrócić?
Co sądzicie?
A o ktorej masz punkcje? Mnie wypuścili po 2h, bo tyle trzeba bylo lezec, ja bym chetnie juz wyszla po pol h 😀brzuch mnie bolal jak okres, dostalam kroplówkę i przeszlo, wrocilismy do domu i poszlismy na obiad. Ja sie czulam normalnie, ulga bo jajniki myslalam ze mi pękną🤣💣
Ja nie chcialam zwolnienia ale pracuje przed komputerem. Jak bym pracowala fizycznie tez wolalabym odpoczac😌
Nie kazali mi tylko prowadzic auta

Co sądzicie?
Każda na pewno przeżywa to inaczej... Ja bym chyba wracała od razu ;-) Na siedząco nic mnie nie bolało, lekki ból przy chodzeniu pojawił się dopiero następnego dnia.
Ale co to znaczy: zbytnio się nie oddalać? Przez jak długi czas?

reklama
Do góry