reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
teraz wróciłam po trzeci, ostatni zarodek
A za pierwszym razem jak to przebiegało? Miałaś długi czy krótki protokół? Nie wiem, czy gdzieś to już opisywałaś - jeśli tak, to wybacz że pytam ponownie. Przed nami cała nowa procedura. Mieliśmy tylko jeden zarodek po krótkim protokole. Teraz będziemy szli długim. Pod koniec miesiąca zaczynamy przygotowania. Dlatego pytam, szukam nadziei na kolejny raz 🥹

A za pierwszym razem jak to przebiegało? Miałaś długi czy krótki protokół? Nie wiem, czy gdzieś to już opisywałaś - jeśli tak, to wybacz że pytam ponownie. Przed nami cała nowa procedura. Mieliśmy tylko jeden zarodek po krótkim protokole. Teraz będziemy szli długim. Pod koniec miesiąca zaczynamy przygotowania. Dlatego pytam, szukam nadziei na kolejny raz 🥹
nie wiem co to jest długi i krótki. Jeszcze wszystkie były takie same. Na cyklu sztucznym. Od 2dc estrofem 2x1, encorton 2x1 wit d 4tys, kw foliowy. 11-13dc usg i ocena endometrium. Jak ok czyli min 8.5 to badanie progesteronu i ustalenie od kiedy brać leki. Byłam w 11dc i miałam za małe endo bo 7. Dołożyła mi 2 tabletki estrofem dopochwowo. Pojechałam w 13dc i było 8.8 więc kazał poczekać 2 dni i zacząć brać utrogestan 3x1 i prolutex 1x1. 5 dni później miałam transfer. Za każdym razem mniej więcej tak samo to wygląda. Pierwszy transfer w 09.21 się nie udał, że drugi 10.21 udany i teraz jestem 2dpt.moja ostatnia szansa na dziecko

reklama
nie wiem co to jest długi i krótki. Jeszcze wszystkie były takie same. Na cyklu sztucznym. Od 2dc estrofem 2x1, encorton 2x1 wit d 4tys, kw foliowy. 11-13dc usg i ocena endometrium. Jak ok czyli min 8.5 to badanie progesteronu i ustalenie od kiedy brać leki. Byłam w 11dc i miałam za małe endo bo 7. Dołożyła mi 2 tabletki estrofem dopochwowo. Pojechałam w 13dc i było 8.8 więc kazał poczekać 2 dni i zacząć brać utrogestan 3x1 i prolutex 1x1. 5 dni później miałam transfer. Za każdym razem mniej więcej tak samo to wygląda. Pierwszy transfer w 09.21 się nie udał, że drugi 10.21 udany i teraz jestem 2dpt.moja ostatnia szansa na dziecko
Rozumiem, dzięki za wyjaśnienie 🌻 super, że udało się za drugim razem! 😍Trzymam też kciuki za obecną fasolkę 🥹✊

Do góry