reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

U nas pięknie? Co Ty :p
Ostatnie wyniki morfologia mniej niz 1%
Objętość malutko.

U nas byla zgoda na 10 zapładnianych (z racji wlasnie bardzo słabego nasienia) i wszystkie sie zapłodnily. Pani mowila ze sa bardzo ladne zarodki.

Tez sie balam. Na komórki bralam koenzym, l-karnityna, wit D, pueria/pregna
Komórki tez bardzo ladne mowili
no właśnie mówię o zarodkach, że macie dużo i ładne, więc jak teraz napisałaś o słabym nasieniu, to mi syreny alarmowe nadziei od razu się odpalily :)

U nas niestety koncentracja ponizej 1mln/ml, więc morfologii się nie dało zrobić. Ruchliwość tylko wzrosła. Mam nadzieję, że znajdą nam kilka dobrych plemników

reklama
no właśnie mówię o zarodkach, że macie dużo i ładne, więc jak teraz napisałaś o słabym nasieniu, to mi syreny alarmowe nadziei od razu się odpalily :)

U nas niestety koncentracja ponizej 1mln/ml, więc morfologii się nie dało zrobić. Ruchliwość tylko wzrosła. Mam nadzieję, że znajdą nam kilka dobrych plemników
Oczywiscie ze znajda. Bedzie potrzebnych kilka. A nawet i czytałam gdzies tu ze 0% morfologii a i tak plemniki sa ktore zapłodnia jajka😁😁

In vitro to są w stanie zrobić nawet jak w nasieniu są np. całe 2 plemniki, robią wtedy biopsję jąder. To jest niesamowite.

Taka była chyba historia w "In vitro - nauka czy cud?". Dzięki biopsji znaleziono... 4 plemniki nadające się do procedury! I zarodki powstały :-)
Wydaje mi ze gdzies na forum czytałam ze Np morfologię wpiszą ze jest 0% a Np jest 0,3% (bo blizej do zera niz do 1%)
A w 0,3 juz mozna znalezc plemniki😄
Moge sie mylić, ostatnio ciagle czytam, zagłębiam w temat i tylko sie denerwuje 😂😂teraz sie denerwuje co wyjdzie w piatek, i juz sie denerwuje ze jak w piatek bedzie dobrze to ze ze musze czekac do 6-7 tyg na serduszko itp itd 🤣

Według tego już powinna skoczy

Załączniki

• 7c3f3594-6d81-43fb-a976-95a7ab105bde.jpeg
    7c3f3594-6d81-43fb-a976-95a7ab105bde.jpeg
    48 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Wydaje mi ze gdzies na forum czytałam ze Np morfologię wpiszą ze jest 0% a Np jest 0,3% (bo blizej do zera niz do 1%)
A w 0,3 juz mozna znalezc plemniki😄
Moge sie mylić, ostatnio ciagle czytam, zagłębiam w temat i tylko sie denerwuje 😂😂teraz sie denerwuje co wyjdzie w piatek, i juz sie denerwuje ze jak w piatek bedzie dobrze to ze ze musze czekac do 6-7 tyg na serduszko itp itd 🤣
Tak to niestety trwa... kolejne tygodnie nie są wcale łatwiejsze ;-)

Do góry