reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

U nas pięknie? Co Ty :p
Ostatnie wyniki morfologia mniej niz 1%
Objętość malutko.

U nas byla zgoda na 10 zapładnianych (z racji wlasnie bardzo słabego nasienia) i wszystkie sie zapłodnily. Pani mowila ze sa bardzo ladne zarodki.

Tez sie balam. Na komórki bralam koenzym, l-karnityna, wit D, pueria/pregna
Komórki tez bardzo ladne mowili
no właśnie mówię o zarodkach, że macie dużo i ładne, więc jak teraz napisałaś o słabym nasieniu, to mi syreny alarmowe nadziei od razu się odpalily :)

U nas niestety koncentracja ponizej 1mln/ml, więc morfologii się nie dało zrobić. Ruchliwość tylko wzrosła. Mam nadzieję, że znajdą nam kilka dobrych plemników

reklama
no właśnie mówię o zarodkach, że macie dużo i ładne, więc jak teraz napisałaś o słabym nasieniu, to mi syreny alarmowe nadziei od razu się odpalily :)

U nas niestety koncentracja ponizej 1mln/ml, więc morfologii się nie dało zrobić. Ruchliwość tylko wzrosła. Mam nadzieję, że znajdą nam kilka dobrych plemników
Oczywiscie ze znajda. Bedzie potrzebnych kilka. A nawet i czytałam gdzies tu ze 0% morfologii a i tak plemniki sa ktore zapłodnia jajka😁😁

In vitro to są w stanie zrobić nawet jak w nasieniu są np. całe 2 plemniki, robią wtedy biopsję jąder. To jest niesamowite.

Taka była chyba historia w "In vitro - nauka czy cud?". Dzięki biopsji znaleziono... 4 plemniki nadające się do procedury! I zarodki powstały :-)
Wydaje mi ze gdzies na forum czytałam ze Np morfologię wpiszą ze jest 0% a Np jest 0,3% (bo blizej do zera niz do 1%)
A w 0,3 juz mozna znalezc plemniki😄
Moge sie mylić, ostatnio ciagle czytam, zagłębiam w temat i tylko sie denerwuje 😂😂teraz sie denerwuje co wyjdzie w piatek, i juz sie denerwuje ze jak w piatek bedzie dobrze to ze ze musze czekac do 6-7 tyg na serduszko itp itd 🤣

Według tego już powinna skoczy

Załączniki

• 7c3f3594-6d81-43fb-a976-95a7ab105bde.jpeg
    7c3f3594-6d81-43fb-a976-95a7ab105bde.jpeg
    48 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Wydaje mi ze gdzies na forum czytałam ze Np morfologię wpiszą ze jest 0% a Np jest 0,3% (bo blizej do zera niz do 1%)
A w 0,3 juz mozna znalezc plemniki😄
Moge sie mylić, ostatnio ciagle czytam, zagłębiam w temat i tylko sie denerwuje 😂😂teraz sie denerwuje co wyjdzie w piatek, i juz sie denerwuje ze jak w piatek bedzie dobrze to ze ze musze czekac do 6-7 tyg na serduszko itp itd 🤣
Tak to niestety trwa... kolejne tygodnie nie są wcale łatwiejsze ;-)

Do góry