reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
suplementujesz żelazo ?
u mnie miesiaczki byly bolesne podczas jednego okresu zjadalam paczke tabletek przeciwbolowych, zaczelam stosowac zelazo i po 3 miesiacach suplementacji bol znikl do 0 a strasznie sie balam miesiączki podczas stumalacji bo nie wolno brac przeciwbólowych
Wlasnie dostalam na recepte miesiac przed transferem bo zawsze mialam niedobór. Teraz odstawiłam i mam w polowie zakresu.
Mam nadzieje ze sie uda i sprawdze to dopiero za rok😂
I mam tez endometrioze i stad moga byc bóle

Oznaczenie progesteronu miałam od razu po transferze, wyszło 10,60. 🥺 To wyobraźcie sobie moje nastawienie.... Lekarz kazał zrobić ponowne badanie następnego dnia rano. Po 2 globulkach z Cyclogest wyszło 28.3. No, to już lepiej. Mam nadzieję, że tym razem będzie z czego się cieszyć, ale boję się rozczarowania.

Oznaczenie progesteronu miałam od razu po transferze, wyszło 10,60. 🥺 To wyobraźcie sobie moje nastawienie.... Lekarz kazał zrobić ponowne badanie następnego dnia rano. Po 2 globulkach z Cyclogest wyszło 28.3. No, to już lepiej. Mam nadzieję, że tym razem będzie z czego się cieszyć, ale boję się rozczarowania.
Hmmm mój mówił, że od 9,4 do transferu jest ok… ja miałam minimalnie poniżej i dołożył mi duphaston. Co prawda nie powiodło się, ale po co miałby mnie zwodzić 🤔

Hmmm mój mówił, że od 9,4 do transferu jest ok… ja miałam minimalnie poniżej i dołożył mi duphaston. Co prawda nie powiodło się, ale po co miałby mnie zwodzić 🤔
właśnie tego nie rozumiem...dlaczeho w jednej klinice od 8, w innej 9.4 a jeszcze innej 25. Wszystko w tych samych jednostkach ng/ml

dla nich z jednej strony nieudany transfer to kasa no będą walczyć dalej i podejdą do kolejnego transferu ale z drugiej strony też traci klinika w statystykach powodzeń

dla nich z jednej strony nieudany transfer to kasa no będą walczyć dalej i podejdą do kolejnego transferu ale z drugiej strony też traci klinika w statystykach powodzeń
Właśnie, sama mam różne przemyślenia na ten temat. Z jednej strony, że może robią wszystko, żeby naciągnąć do kolejnych procedur, z drugiej tyle ludzi się tam przewija, terminy są odległe- te początkowe, więc czy aż tak bardzo tego potrzebują? Mętlik ma człowiek w głowie 🥹

reklama
Właśnie, sama mam różne przemyślenia na ten temat. Z jednej strony, że może robią wszystko, żeby naciągnąć do kolejnych procedur, z drugiej tyle ludzi się tam przewija, terminy są odległe- te początkowe, więc czy aż tak bardzo tego potrzebują? Mętlik ma człowiek w głowie 🥹
mi np przy pierwszym powiedziano, że pęcherz ma być maksymalnie napełniony a przy drugim było opóźnienie i już nie mogłam wytrzymać więc się trochę załatwiłam i pęcherz nie zdążył się napełnić do transferu i lekarka powiedziala, że czasem jest lepiej jak jest nie w pełni napełniony. I u mnie się to sprawdziło

Do góry